LGS Adaylarına Müjdeli Haber: Başvuru Süresi Uzatıldı!

LGS Adaylarına Müjdeli Haber: Başvuru Süresi Uzatıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 13 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvuru takviminde değişikliğe gitti.

10 Nisan’da sona ermesi planlanan başvuru süreci, gelen talepler ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına ileri bir tarihe çekildi.

LGS Başvuruları İçin Ek Süre Tanındı

Normal takvime göre 23 Mart ile 10 Nisan tarihleri arasında alınan başvurular, Bakanlık kararıyla 15 Nisan Çarşamba günü saat 23.59’a kadar uzatıldı. Adaylar, isteğe bağlı olarak katılım sağlanan bu sınav için başvurularını e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirmeye devam edebilecek.

Okul Onayları İçin Son Gün 16 Nisan

Sadece öğrencilerin başvuru süresi değil, okul müdürlüklerinin sistem üzerinden yapacağı onay süreci de güncellendi. Okul yönetimleri, başvuruları 16 Nisan Perşembe günü saat 23.59’a kadar onaylayabilecek.

MEB, bu kararla çeşitli teknik veya kişisel nedenlerle süreyi kaçıran öğrencilere ikinci bir fırsat sunmuş oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.