Mahallede tiyatro var: ABB ilk gösterimini Keçiören’de gerçekleştirdi

Mahallede tiyatro var: ABB ilk gösterimini Keçiören’de gerçekleştirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "Mahallede Tiyatro Var" projesi Keçiören'de başladı. Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi oyuncuları, Aziz Nesin uyarlaması oyunla sahneye çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kültür ve sanat çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen “Mahallede Tiyatro Var” projesi, Keçiören’deki Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde başladı.

İLK GÖSTERİ KEÇİÖREN’DE SAHNELENDİ

Projenin ilk oyununda Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi gönüllü tiyatro ekibi sahne aldı. ABB Şehir Tiyatroları’nın profesyonel oyuncularından eğitim alan ekip, Aziz Nesin’in öykülerinden uyarlanan “Hoş Geldin Azizim” adlı oyunu sahneledi. Oyunun yönetmenliğini Burçin Tarhan, sanat direktörlüğünü Ali Sağ üstlendi. Müzikler ise Kemal Günüç tarafından hazırlandı.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenen oyun, izleyicilerden tam not aldı.

ABB Genel Sanat Koordinatörü Arzu Balkan, projeyle mahallelerde tiyatro kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirterek, “Bütün mahalle burada, ilgi çok yüksek. Bu gösterilerin birçok insana dokunacağını düşünüyoruz” dedi.

Proje kapsamında bir sonraki oyun 24 Ekim’de Beypazarı Aile Yaşam Merkezi ekibi tarafından sahnelenecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi, projeyi diğer ilçe ve mahallelere de taşımayı planlıyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.