Mamak Belediyesi’nde öğrenciler üniversiteye doğrudan geçiş yapıyor

Mamak Belediyesi’nde öğrenciler üniversiteye doğrudan geçiş yapıyor

Mamak Belediyesi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında Musiki Muallim Mektebi’nde eğitim alan öğrenciler, üniversiteye doğrudan geçiş yapabilecek.

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, Mamak Belediyesi ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında yapılan protokolle, öğrencilerin YKS’de barajı geçmeleri halinde tekrar yetenek sınavına tabi tutulmadan doğrudan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne geçiş yapabileceklerini söyledi. Düğmeci, “Eylül ayında duyuruya çıkacağız. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi hocaları, başvuru yapan öğrencileri yetenek taramasına tutacak. Sonrasında öğrenciler, hocaların uygun gördüğü ve yeteneklerine göre yönlendirdikleri alanlarda bir yıl boyunca müzik eğitimi alacaklar” dedi.

ara-001.jpg

“ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜ”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Musiki Muallim Mektebi’nin eski günlere döndüğünü belirterek, “Biliyorsunuz Musiki Muallim Mektebimiz, Cumhuriyet tarihimizin ilk konservatuarı. Göreve geldiğimiz günden itibaren burayı eski günlerine döndürmek için çalıştık. Çok şükür bugün emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Artık üniversiteli olmak Musiki Muallim Mektebimizden geçiyor. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile imzaladığımız protokol kapsamında Musiki Muallim Mektebi’nde eğitim alan öğrenciler, üniversiteye doğrudan geçiş yapabilecek” diye konuştu.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.