Mamak Millet Bahçesi'ndeki yavru keçilere isim aranıyor

Mamak Millet Bahçesi'ndeki yavru keçilere isim aranıyor

Mamak Millet Bahçesi'ndeki Üreğil Hayvanat Bahçesi'nde bulunan "Gece" isimli keçinin doğurduğu üçüz yavrulara veteriner hekimler isim arıyor. Yetkililer, isim konusunda Ankaralılardan destek bekliyor.

Mamak Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan farklı türden 53 hayvanın yaşatıldığı mini hayvanat bahçesinde 18 farklı türden kanatlı hayvan ve "Ankara" ile "cüce" cinslerinden olmak üzere iki cins keçi barındırılıyor.

Ankaralıların büyük ilgisini çeken at, keçi, tavus kuşu, sülün gibi farklı türlerin yer aldığı hayvanat bahçesi sayesinde, çocukların çevreye ve canlılara karşı duyarlılık kazanması amaçlanıyor. Hayvanat bahçesinde bulunan ve daha önce ikiz doğuran cüce cinsi keçi Gece, 12 Ocak'ta ikisi dişi, birisi erkek olmak üzere üç yavru doğurdu.

thumbs-b-c-d27a28b45277d192bb6e9b84ade26aa0.jpg

İSİM ARIYORUZ

Burada görev yapan Veteriner Hekim Kevser Güney, Gece'nin kendilerine sürpriz yaparak doğurduğu yavru keçilere isim aradıklarını kaydederek, bu konuda Ankaralılardan destek beklediklerini ifade etti.

Anne keçi Gece ve üçüzlerinin sağlık durumlarının çok iyi olduğunu belirten Güney, tüm vatandaşları oğlakları yakından görebilmeleri için hayvanat bahçesine davet etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.