Mamak’ta gaziler ve şehit aileleri aynı masada buluştu
Mamak Belediyesi tarafından Lavanta Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar programında gaziler ve şehit yakınları bir araya geldi.
Mamak Belediyesi tarafından Ramazan ayı kapsamında düzenlenen iftar programları kapsamında gaziler ve şehit aileleri Lavanta Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Türkiye Harp Malülü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından gerçekleştirilen organizasyon, Ramazan ayının manevi atmosferinde birlik ve dayanışma mesajlarına sahne oldu.
İftar programına Umut Akdoğan, Mehmet Nebi Kaya, Veli Gündüz Şahin ile belediye başkan yardımcıları ve danışmanlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Programda ayrıca Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Beyazıt Yumuk, Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Mustafa Yıldız ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Abdurrahman Yılmaz da yer aldı.
Ramazan ayı boyunca Lavanta Kültür Merkezi’nde farklı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla iftar programlarının düzenlenmeye devam ettiği bildirildi.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN BİRLİK VE VEFA MESAJI
İftar buluşmasında konuşan Veli Gündüz Şahin, gaziler ve şehit yakınlarıyla aynı sofrada bulunmanın kendisi açısından büyük anlam taşıdığını ifade etti. Konuşmasına davetlileri selamlayarak başlayan Şahin, Ramazan akşamında gaziler ve şehit aileleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Şahin, konuşmasında Türkiye’nin tarihî mücadelelerine ve milletin bağımsızlık iradesine değinerek, Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadeleyi hatırlattı. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen bağımsızlık mücadelesine vurgu yapan Şahin, gazilerin ve şehitlerin fedakârlıklarının unutulmadığını ifade etti.
BÖLGESEL GELİŞMELERE DEĞİNDİ
Konuşmasının devamında güncel gelişmelere de değinen Şahin, terörün her türüne karşı olduklarını dile getirdi. Ramazan ayında yaşanan çatışmalar ve saldırılara dikkat çeken Şahin, Orta Doğu’da yaşanan olaylara değinerek Filistin, İran ve Irak’ta yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Program, gaziler ve şehit ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarın ardından sona erdi. Ramazan ayı süresince Lavanta Kültür Merkezi’nde farklı sivil toplum kuruluşlarının organizasyonlarıyla iftar buluşmalarının devam edeceği belirtildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ / BÜLTEN

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.