Mamak’ta inşaat kazısında toprak kayması: Belediyeden açıklama yapıldı

Mamak’ta inşaat kazısında toprak kayması: Belediyeden açıklama yapıldı

Ankara'nın Mamak ilçesinde bir inşaat alanında temel kazısı sırasında meydana gelen zemin kayması nedeniyle yanındaki 17 katlı binada yaşayanlar tedbir amaçlı tahliye edildi. Yetkililer, yapısal risk bulunmadığını açıkladı.

Mamak ilçesi Durali Alıç Mahallesi 981. Sokak’ta, yaklaşık dört ay önce yapımına başlanan bir inşaatın temel kazısı sırasında yanındaki binanın otopark zemininde kayma gözlendi. Zemin hareketi nedeniyle apartmanın çevresinde çatlaklar oluştu ve güvenlik gerekçesiyle 45 daireli binada yaşayanlar gece tahliye edildi. Tahliye edilen sakinler, geceyi akrabalarının yanında, belediye tesislerinde ve araçlarında geçirdi.

mamak-2.jpg

MAMAK BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Mamak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, olayın inşaat alanındaki dolgu oturmasından kaynaklandığı ve herhangi bir yapısal risk bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, teknik incelemelerin alanında uzman üniversite öğretim üyeleri ve ilgili bakanlık temsilcilerinin katılımıyla devam ettiği vurgulandı. Belediyenin, güvenliğin sağlanması için gerekli tedbirleri aldığı ve incelemelerin ilerleyen günlerde de sürdürüleceği ifade edildi.

SİTE SAKİNLERİNDEN TEPKİ

Deniz Sitesi sakinleri, zemin kaymasından dolayı inşaatın durdurulmasını talep etti. Apartman sakini bir vatandaş, otopark alanındaki dolgunun sıkıştırılmaması nedeniyle kaymanın meydana geldiğini ve binadaki bazı duvarlarda çatlaklar oluştuğunu dile getirdi. Site halkı, riskin tamamen ortadan kaldırılması için çalışmaların hızla tamamlanmasını istedi.

mamak-3.jpg

BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, olay yerine gelerek site sakinleriyle görüştü. Şahin, tahliyenin güvenlik amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek binanın ana taşıyıcılarında herhangi bir sorun bulunmadığını açıkladı. Başkan, dolgu zeminde meydana gelen kaymanın normal zemin olmadığından kaynaklandığını ifade ederek gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.