Mamak’ta yaşanan kız öğrenci vahşetinin mağduru aile gazetemize konuştu

Ortaokul öğrencisi bir grup kızın feci şekilde darp edip, yerlerde sürüdüğü, videoya çektiği 8. sınıf öğrencisi ve ailesi gazetemize konuştu. Mağdur kız M.G: "Öleceğim sandım". Anne R.G.: "Allah sizden razı olsun, sayenizde mağduriyetimiz görüldü."

Ankara Mamak’ta ortaokul öğrencisi bir grup kızın, yine bir kız öğrenciyi dövmesi, yerlerde sürümesi ve bu anları videoya çekmesiyle ilgili olayda, mağdur aile gazetemize konuştu. Mağdur kız M.G "Öleceğim sandım" derken, anne R.G., "Allah gazetenizden razı olsun, sayenizde mağduriyetimiz duyuldu, görüldü" dedi.

NE OLMUŞTU

Metin Oktay Ortaokulu öğrencisi olan grup kız, bir başka kız öğrenciyi ortalarına alıp, feci şekilde darp etmişler; saçlarından çekip yerlerde sürüklemişler ve bu anları videoya kaydetmişlerdi. Mağdur kızın ailesi okul yönetimi, karakol ve ilçe milli eğitime başvurup, şikayetçi olduklarını beyan etmiş, sorumlular hakkında işlem yapılmasını istemişti. Olayın ve şikayetlerinin üzerinden 1.5 ay geçmesine rağmen şikayetleriyle ilgili süreçte hiçbir ilerleme olmaması üzerine gazetemize ulaşan aile, mağduriyetlerini dile getirmişti.

vahset.jpg

BAKANLIK DA DEVREYE GİRDİ

Ve pazar günü yayınladığımız "Ankara Mamak'ta kız öğrenci vahşeti" haberiyle olay ülke genelinde yankı uyandırdı. Haberimizin hemen ertesi günü okul ve karakoldan yetkililer aileye ulaşarak, gerekli sürecin işletildiği bilgisini verdi. Salı günü de bakanlıktan psikologlar aileye ulaşarak, feci şekilde darp edilen, o anları videoya kaydedilen 8. sınıf öğrencisi M.G.’ye psikolojik destekte bulundular. Bakanlık yetkilileri ayrıca, mağdur edildiğini belirttiği M.G.’ye her türlü desteği vereceklerini iletti.

magdur-mg.jpg

MAĞDUR ÖĞRENCİ M.G.: ÖLECEĞİMİ HİSSETTİM

Okul arkadaşları tarafından feci şekilde darp edilen ve bu anları videoya çekilen 8. Sınıf öğrencisi M.G. ve annesi R.G., gazetemize konuştu. M.G., “Ortada hiçbir şey yok. Ben de bir anlam veremedim. Aniden saldırdılar. Yede düştüm, saçımdan tutup, yüzümü yumrukladılar, tekmelediler. Vahşice saldırdılar, küfürler ettiler. Hiç böyle bir şey yaşamamıştım, öleceğimi hissettim. Sonradan öğrendik gruptan bir ikisi de kameraya kaydetmiş. Mağdurum, şikayetçiyim” dedi.

anne-rg.jpg

ANNE R.G.: GAZETENİZDEN ALLAH RAZI OLSUN

Anne R.G. ise, olayın 1.5 ay önce yaşandığını, okulla defalarca görüştüklerini, “okul dışında olmuş bir şey yapamayız” cevabını aldıkların, karakolla, ilçe milli eğitimle görüştüklerini, şikayetlerini ilettiklerini ancak 1.5 aylık süreçte hiçbir ilerleme kaydedilmediğini anlattı. R.G. ardından da “İlksayfa gazetesi olayı gündeme getirince, bir anda herkes seferber oldu. İlla olayın basına yansıması mı gerekiyordu? İlksayfa Gazetesi’nden Allah razı olsun, mağduriyetimizi gündeme getirdi. Şimdi gerek okul, gerek emniyet gerekse bakanlık bize ulaştı, gereğinin yapılacağı, olayın takipçisi olunacağı bilgisi verildi bize” dedi.

HAKKIMIZ ARANSIN

Anne R.G. ayrıca, başta saldırgan öğrenciler olmak üzere olayla ilgili tüm sorumlulardan, 1.5 aylık süreçte ihmali bulunanlardan şikayetçi olduklarını belirterek "Bakanlık ve emniyet yetkilileri her türlü yanınızdayız dedi. Onlara güveniyoruz. Hakkımızı arayacaklarına inanıyoruz" diye konuştu.

VAHŞİCE SALDIRIYOR, AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER EDİYORLAR

Görüntülerde A.S., H.S., S.D. adlı kız öğrenciler, saçlarından çekip yere düşürdükleri kız arkadaşlarını yerde sürüyorlar, tekmeleyip yumrukluyorlar.. Aynı gruptan A.E. ile K. adlı başka öğrenciler de bu anları videoya kaydediyor. Videoda, saldırgan kız öğrencilerin darp esnasında ağza alınmayacak küfürler ettikleri duyuluyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.