Mamak’ta köpek dehşeti

Mamak’ta köpek dehşeti

Mamak’ın Kıbrısköy ve Zerdalitepe Mahalleri’nde köpek dehşeti yaşanıyor. Grup halinde gezen köpekler akşam vakti okuldan çıkan öğrencilere ve sabah namazı için camiye giden vatandaşlara saldırıyor. Mamak ve Büyükşehir Belediyesi başıboş gezen ve saldırgan

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Mamak Kıbrısköy ve Zerdalitepe Mahalleri’nde yaşayan vatandaşlar köpek saldırılarından bezmiş durumda. Çocuklarını okula gönül rahatlığıyla gönderemeyen aileler bölgedeki başıboş ve saldırgan köpeklerin toplanmasını istiyor. Başıboş köpeklerin özellikle akşam vakti okuldan çıkan öğrencilere ve sabah namazı için camiye giden vatandaşlara saldırdığı bilgisini veren mahalle sakinleri köpeklerin Çankaya Belediyesi tarafından bölgeye bırakıldığını iddia ediyor. Vatandaşlar yakın zamanda köpeklerin saldırısına özürlü bir çocuğun maruz kaldığını ve köpeklerin elinden çocuğu zor kurtardıklarını belirtiyorlar.

DIŞARI ÇIKMAYA KORKAR OLDUK

Özellikle Kıbrısköy Mahallesi’nde boş arazinin çok olduğunu ifade eden mahalle sakini Emrullah Bey, köpeklerin bilerek bu bölgeye bırakıldığını iddia ediyor. Mamak ve Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede çalışmaları olduğunu söyleyen Emrullah Bey, “Çankaya Belediyesi kendi ilçesinde topladığı başıboş köpekleri gelip bizim mahallemize bırakıyor. Defalarca bu olaya şahit olduk, köpekler çocuklarımıza ve bize saldırıyor dışarı çıkmaya korkar olduk” dedi. 

ÇOCUKLARIMIZ TEHLİKEDE

Vatandaşlardan sıkça kendisine şikâyet geldiğini söyleyen Kıbrısköy Mahallesi Muhtarı İskender Demirkan, “Vatandaş bölgede köpek istemiyor, okul çıkışlarında köpekler öğrencilere saldırıyor bu yüzden aileler korkuyor” şeklinde konuştu. Özürlü bir çocuğun köpekler tarafından saldırıya uğradığını aktaran Adem B., “Akşam çocuklar karanlıkta okuldan çıkıyor, çocukları alacak kimse olmayınca sıkıntı oluyor. Köpekler geçen özürlü bir çocuğa saldırdı, vatandaşlar çocuğu zor kurtardı. Çocuk özürlü kendini koruyamıyor, çocuklarımız tehlikede bu soruna bir yetkililer biran önce çözüm bulmalı” ifadelerini kullandı.

İNSANLAR ELLERİNDE SOPALARLA GEZİYOR

Uzun zamandır mahallede berberlik yapan İsmail C., birçok kez öğrencileri köpeklerin saldırısından kurtardığını belirtti. Mahallelilerin köpekler nedeniyle tedirgin olduğunu söyleyen İsmail C., “Herkes rahatsız, köpekler nedeniyle cami cemaati sabahları sabah namazına gidemiyor, okul talebeleri de okula gidemiyor. İnsanlar ellerinde sopalarla, taşlarla bir yere gidiyor. Neredeyse insan sayısından çok köpek var mahallede. Hayvan barınakları var ama yeterli değil” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum