Mamak’ta MÜZED konseri beğeni topladı

Mamak’ta MÜZED konseri beğeni topladı

Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi’nde düzenlenen konserlere bir yenisi daha eklendi. Çalınan şarkılarla dinleyenlerin beğenisi alındı.

Mamak Belediyesi’nin destek verdiği konserde Müzik Eğitimcileri Derneği(MÜZED), Anadolu’nun klasik ezgileriyle sanatseverlere duygusal anlar yaşattı. Konser 2022-2023 eğitim öğretim yılının sona ermesi onuruna düzenlenirken, orkestrayı Şef İlkim Yılmaz yönetti.

m1-png.jpg

Şef İlkim Yılmaz yönetiminde ‘Müzik Öğretmenleri Orkestrası, Müzik Öğretmeni Halide Zehra Onat yönetiminde ‘Faik Canselen Çoksesli Öğretmenler Korosu’ ve Müzik Öğretmeni Hülya Sağır yönetiminde ‘Mandolin Topluluğu’ birbirinden güzel eserleri sanatseverlere sundu. MÜZED Onursal Başkanı Prof. Dr. Ali Uçan ve Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, MÜZED yöneticileri de konsere katılanlar arasındaydı.

Türk Sanat ve Halk Müziği yapıtlarının sunulduğu konserde dünya klasiklerinden çalınan parçalar dinleyicilerin beğenisini kazandı. Neşet Ertaş, Âşık Veysel, Esin Engin gibi önemli sanatçıların sevilen eserleri MÜZED orkestraları tarafından icra edildi.

m2-png.jpg

MURAT KÖSE'DEN MESAJ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse yardımcısı Mehmet Düğmeci aracılığıyla, sanatseverlere şu mesajı iletti: "Tarihi Musiki Muallim Mektebi'miz, tarihine yakışır bir şekilde sanata ve sanatçıya hizmet etmeye devam ediyor. Musiki Muallim Mektebimiz artık Başkent'te sanatın kalbi, sanatın merkezi haline dönüştü. Mamak, Musiki Muallim Mektebi'nde düzenlenen etkinlik ve faaliyetlerle sanatla anılmaya devam edecek."

m3-png.jpg

Sanatçılara verilen ödüller ve teşekkür konuşmalarının ardından konser sona erdi.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.