Mamak’ta Ramazan meşalelerle karşılandı
Ankara’nın Mamak ilçesinde Ramazan ayı, camiler arasında düzenlenen fener alayıyla karşılandı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte meşaleler yakıldı, balonlar gökyüzüne bırakıldı. Etkinlik, teravih namazının ardından sona erdi.
İHH Mamak öncülüğünde gerçekleştirilen program, 18 Şubat Çarşamba akşamı Mamak Çarşı Camii’nde akşam namazı sonrası başladı. Katılımcılar, ellerinde fener ve meşalelerle yürüyüşe geçerek Mamak Merkez Camii olarak bilinen Saimekadın Camii’ne doğru ilerledi.
Mamak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mihlemder tarafından organize edilen ikinci grup ise Mamak İmam Hatip Lisesi önünden hareket etti. İki kortej, Mamak Caddesi üzerindeki Buz Pateni Kavşağı’nda birleşerek ana cadde boyunca yürüyüşünü sürdürdü. Güzergâh boyunca vatandaşlar korteje eşlik etti.

BALONLAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI
Yürüyüş, Saimekadın Camii avlusunda sona erdi. Program kapsamında sarı ve kırmızı balonlar havaya bırakıldı. Ailelerin çocuklarıyla katılım sağladığı etkinlikte gençlerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Katılımcılar camide toplu şekilde teravih namazı kıldıktan sonra dağıldı.
İlçede ilk kez Ramazan karşılaması amacıyla gerçekleştirilen fener alayı, cadde üzerindeki araç sürücülerinin korna ve ışıklarla verdiği destekle tamamlandı.

RAMAZAN BOYUNCA YARDIM FAALİYETLERİ
İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı’nın Mamak temsilciliği, Ramazan süresince ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım çalışmaları yürütecek. Gıda kolisi hazırlıkları, alışveriş kartı desteği, yetim çocuklara iftar organizasyonları, esnaf ziyaretleri, bayramlık kıyafet temini ve yurt içi ile yurt dışına yönelik insani yardım faaliyetleri planlandı.
Mamak Temsilcisi Osman Özdemir, hayırseverleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere destek vermeye davet etti. Bağışların vakfın resmi hesap numarası üzerinden yapılabileceği bildirildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.