Mamak’ta Sağlık Ocağı Krizi

Mamak’ta Sağlık Ocağı Krizi

Mahallelerinde büyük bir sağlık ocağı sorunu yaşadıklarını belirten Küçük Kayaş Mahallesi Muhtarı Serkan Çetintaş, 4 mahallenin 2 sağlık ocağını ortak kullandığını söyledi. Yetkililerden yardım isteyen Çetintaş, bir doktora yaklaşık 5 bin hastanın düştüğü

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Mamak’ta bulunan Küçük Kayaş Mahallesi’nde sağlık ocağı krizi yaşanıyor. Mahallede 2 tane sağlık ocağı olmasına rağmen yeni taşınan vatandaşları sağlık ocakları kotaları dolduğu için kabul edelmiyor. Habervaktim’e konu hakkında bilgi veren Küçük Kayaş Mahallesi Muhtarı Serkan Çetintaş, 4 mahallenin 2 sağlık ocağını ortak kullandığını belirterek bir doktora yaklaşık 5 bin hastanın düştüğünü yetkililerin bu duruma müdahale etmeleri gerektiğini söyledi.    

BİR DOKTORA 5 BİN HASTA

“Mahallemizde sağlık ocağı sıkıntısı var” diyen Serkan Çetintaş, “Mahallemize taşınan vatandaşlar nüfusta işlemlerini yaptıktan sonra bize gelip kayıt oluyorlar. Bizden sonrada sağlık ocağına gidiyorlar, sağlık ocağındaki aile hekimleri vatandaşları almıyor. Kotamız dolu diyerek vatandaşları gönderiyorlar. Doktorlarda kendi çapında haklı çünkü başka mahallelerde bin-bin 500 vatandaşa bir aile hekimi düşüyor. Benim mahallemde şuan 4 bin 500-5 bin kişiye bir doktor düşüyor. Yeni taşınan vatandaşları da sağlık ocağına kaydettiremiyoruz. Mahallede oturanların 3 te biri başka mahalledeki sağlık ocağına gidiyor” dedi.  

4 MAHALLE ORTAK KULLANIYOR

Mahallede bulunan vatandaşların kendi mahallelerindeki sağlık ocağına gitmekte güçlük çektiğini aktaran Muhtar Çetintaş, “Vatandaşın evi sağlık ocağının karşısında ama o sağlık ocağına gidemiyor. Mahallemizde sağlık ocağı arazisi mevcut Sağlık Bakanlığına ait burası. Benim mahallemde 2 tane sağlık ocağı var, 20 binin üzerinde nüfus var. Ve bu sağlık ocaklarının birini Büyük Kayaş, Yeşilbayır Mahalleleriyle birini de Yeni Bayındır Mahallesiyle ortak kullanıyoruz. Yani mahallemizde sağlık ocağı yok diyebiliriz. Görünürde 2 tane sağlık ocağı var, biri Samsun Yolu üzerinde ulaşım olarak çok ters mahallelerle ortak kullanıyoruz. Biriside Yen Bayındır Mahallesi toprakları içerisinde onu da ortak kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

SAĞLIK OCAĞI ARAZİSİ VAR

Mahallede Sağlık Bakanlığına ait sağlık ocağı arazisi bulunduğunu aktaran Çetintaş, “3-4 mahalleyi 2 tane sağlık ocağı idare ediyor. Başka sağlık ocaklarında vatandaşlar en fazla yarım saat bekliyor, bizim sağlık ocaklarında en az 2 saat sıra bekleniyor. Şuan mahallemizde imarlı Sağlık Bakanlığı tarafından ayrılmış sağlık ocağı arazisi var. Bu konuda dilekçemi Cumhurbaşkanlığına, İç İşleri Bakanlığına ilettim. Gereği yapılacaktır şeklinde geri dönüş sağlandı. Şuan beklemedeyiz mahallemize sağlık ocağının yapılması artık şart oldu” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.