Mansur Yavaş hakkında üçüncü soruşturma iddiası yalanlandı

Mansur Yavaş hakkında üçüncü soruşturma iddiası yalanlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bazı medya kuruluşlarında yer alan “Mansur Yavaş’a üçüncü soruşturma izni verildi” iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, başkan Mansur Yavaş hakkında basında yer alan üçüncü soruşturma haberlerinin tamamen asılsız olduğu vurgulandı. Belediyeden yapılan açıklamada, daha önce kamuoyuna duyurulduğu üzere Yavaş hakkında yalnızca iki soruşturma izni bulunduğu hatırlatıldı. İlgili dosyalar hakkında hukuki itirazların yapıldığı ve sürecin Danıştay nezdinde devam ettiği belirtildi.

MEVCUT SORUŞTURMALAR HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Açıklamada, iki soruşturmanın detaylarına yer verildi. İlk soruşturmanın Dodurga bölgesindeki imar uygulamalarıyla ilgili olduğu ve bu süreçte sergilenen duruş nedeniyle başlatıldığı ifade edildi. İkinci dosya ise kamuoyunda “konser soruşturması” olarak bilinen süreçle ilgili. Bu soruşturmada, Yavaş’ın denetim görevini yerine getirmediği iddiasıyla işlem başlatıldığı kaydedildi.

YENİ SORUŞTURMA İZNİ YOK

Belediye açıklamasında, Yavaş hakkında yeni bir soruşturma izni bulunmadığı, basında çıkan haberlerin asılsız olduğu vurgulandı. Kamuoyunun yanıltılmaması için haber ve yorumlara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi. Yapılan açıklamada, ilgili süreçlerin şeffaf şekilde yürütüldüğü ve hukuki yolların takip edildiği bilgisi paylaşıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, açıklamanın sonunda, Yavaş hakkında çıkan haberlerin yanlış bilgiler içerdiğini ve resmi bilgilerin yalnızca belediyenin duyurularıyla takip edilmesi gerektiğini belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.