Mansur Yavaş'ın vaatleri neydi? Ankara için öncelik ulaşım

Mansur Yavaş'ın vaatleri neydi? Ankara için öncelik ulaşım

“Vaatleri Neydi?” başlıklı yazı dizimizde 9 merkez ilçe belediye başkanının ardından bugünkü son bölümde Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkentin yeni 5 yılı için verdiği söz, vaat ve projelerine projektör tutuyoruz.

“Vaatleri Neydi?” başlıklı yazı dizimizde 9 merkez ilçe belediye başkanının ardından son bölümde Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkentin yeni 5 yılı için verdiği söz, vaat ve projelerine projektör tutuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın projeleri arasında başkentteki trafik ve ulaşım sorunlarına yönelik atılacak adımlar ağırlıklı oldu.

6 Şubat Depremlerinin ardından Ankara nüfusunda yoğun artış yaşandığını vurgulayan Başkan Mansur Yavaş’ın ulaşımda başlıca vaatleri 28 katlı kavşak 4 ana bulvar ve 2 adet tünel yol projesi, toplam 51.33 kilometre uzunluğunda 5 yeni metro hattı, 100’ü elektrikli bin yeni otobüs, Fatih Köprüsü Alternatif Tünel Projesi, Mamak Kıbrıs Köyü ve Yenimahalle Yakacık Köprü Genişletme Projeleri ile Ankara’nın çeşitli noktalarında alternatif bağlantı yolları projeleri yer aldı. 65 yeni üstgeçitle de yayalar için güvenli ulaşımın sözünü veren Başkan Yavaş’ın diğer önemli vaatleri arasında; “Türkiye’de ilk” dediği yüzer GES projesi ve Mamak Gökçeyurt Köpek Yaşam Alanı da bulunurken; Ulus Meydanı’nda trafiğin yer altına alınacağı ve Ulus’un yeni görünüm kazanacağı Ulus Tarihi Kent Merkezi projesini tamamlamak oldu.

arabiriciegotobous.jpg

MAZERET DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETİLECEK

ABB Başkanı Mansur Yavaş, yeni döneminde başkentin ulaşım ve trafik sorununa yönelik vaatleri hakkında şu şekilde ayrıntı verdi;

“Ankara’da özellikle 6 Şubat Depremlerinin ardından nüfusumuzda yoğun bir artış yaşandı. Bu yüzden yeni ulaşım projelerini hayata geçiriyoruz. Yeni dönemde 28 katlı kavşak 4 ana bulvar ve 2 adet tünel yol projesiyle Ankara trafiğini daha da rahatlatacağız.”

arabir-icimetro22.jpg

“Metro konusunda yaşadığımız tüm zorluklar karşısında mazeret değil çözüm üreteceğiz. Toplam 51.33 kilometre olan 5 yeni metro projesini gün kaybetmeden sürdüreceğiz. İnşallah Ankara’ya en uygun olacak şekilde Mamak metrosunu tamamlayacağız. 9.35 kilometrelik 5 istasyonlu Çayyolu Koru Yaşamkent uzatma hattını 7.69 kilometrelik 4 istasyonlu Keçiören- Şehitler- Ovacık uzatma hattını ve 15.25 kilometrelik 11 istasyonlu Kızılay Dikmen metro hattını projelerini tamamladık ve Ulaştırma bakanlığına teslim ettik. Ayrıca 11.6 kilometrelik 5 istasyonlu Çayyolu Sincan bağlantı hattının çalışmasını tamamlayıp hemen süreci başlatacağız. 2013 yılından beri yeni otobüs alınmayan Ankara’ya yıllar sonra 400 otobüsü biz kazandırmıştık. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde ise yüzde 10’u elektrikli olmak üzere toplam bin adet yeni otobüsü Ankaralılara kazandırmak için derhal harekete geçeceğiz.”

ara1icifatih-koprusu.jpg

“Keçiören Fatih Köprüsünün genişletilmesi sayesinde Keçiören-Ulus-Samsun yolu ve Konya yolu istikameti rahatlayacak tüm projesi hazır. Veteriner Fakültesi’nin altından girip karşı taraftan çıkıp illaki Keçiören’in trafik problemini çözeceğiz.”

ara1iciankarakavsak.jpg

“Bunun yanı sıra Mamak Kıbrıs Köyü ve Yenimahalle Yakacık Köprü genişletme projeleriyle yaya ve araç trafiğini daha konforlu hale getireceğiz. Çankaya Devlet Mimar Sinan ve İncesu Caddesi bağlantı karayolu tünelinin projesi de hazır. Konya yoluna alternatif yeni bir bulvar açıyoruz. Bu bulvarla Hacılar ve İncek mevkiini birbirine bağlayacağız. Anadolu Bulvarı’na da alternatif yeni bir bulvar yapacağız. İstanbul yolu ve Batı bulvarını 7 kilometrelik ve 3 gidiş geliş şeritli yeni yollara bağlayacağız. Aynı zamanda İvedik ve Akyurt arasında 24 kilometrelik yepyeni bir yol daha açacağız. Sincan Yenikent girişi yol düzenleme çalışmasıyla Ayaş yolunun trafik yükünü azaltacak ve vatandaşların bağlantı yollarına ulaşmasını sağlayacağız. Eryaman girişinde yapacağımız çalışmayla köprülü kavşak ve vadi köprüsü inşa edeceğiz.”

projetanitimmansur.jpg

SOKAK HAYVANLARI TARTIŞMASINA SON

Başkan Mansur Yavaş Ankara’daki sokak hayvanları konusunda ise kanunla belirli sınırlar içinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “Sokak hayvanları konusunda da kentte ortak aklı sağlamamız gerektiğini farkındayım. 2 bin 500 köpek kapasiteli Mamak Gökçeyurt Köpek Yaşam Alanını hayata geçireceğiz. Köpek gezdirme ve mama depolama alanı dışında ailelerimiz çocuklarıyla birlikte burada vakit geçirecek ve sahiplenme yapabilecekler. Ayrıca Türkiye’de ilk kez özel veterinerle işbirliği yapılarak 80 binden fazla kısırlaştırma yapmıştık. Bu sayıyı daha da artıracağız. Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmayı inşallah sonlandıracağız” dedi.

ankaragenel2.jpg

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Mansur Yavaş, kentte sürdürülebilir yaşam adına Yüzer Güneş Enerjisi Santrali’ni hayata geçireceklerinin söyledi. Yavaş, “Geleceğimizi korumak ve gelecek nesillere daha güzel bir Ankara bırakmak için yatırımlarımıza devam edeceğiz. Türkiye’de ilk olacak olan yüzer GES Projesini faaliyete alacağız” ifadelerini kullandı.

sonara4ulus.jpg

ULUS’TA TARİHİ DÖNÜŞÜM

Ulus semtine büyük önem verdiğini vurgulayan Başkan Yavaş, “Aynı Beypazarı’nda yaptığım gibi burası hem iş dünyası hem de turizm için önemli bir nokta haline gelecek. Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi ve Anafartalar Caddesi üzerinde kavşağa yaklaşan yollar ile Atatürk heykeli önündeki Ulus Meydanı çevresinde yer alan tüm trafik akslarındaki araç trafiği yer altına alınacak. Meydanı yayalara açacağız. Ankara Kalesi’nden Hacı Bayram-ı Veli Cami ve Hıdırlıktepe bölgesine teleferik hattı yapacağız. Ulus Nostaljik Tramvay Projesiyle de Yeni Hızlı Tren Garı ve Tarihi Ankara Garından başlayarak, Baruthane Kavşağı, eski Meclis Binası, Ulus Heykel Meydanı, Anafartalar Caddesi, Denizciler Caddesi, Tarihi Eynebey Hamamı, Melike Hatun Cami ve Gençlik Parkı’ndan geçerek turunu tamamlayarak hizmet edecek” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.