Mansur Yavaş’tan açıklamalar: "Ankara'nın taşının dahi tanıtılması gerekiyor"

Mansur Yavaş’tan açıklamalar: "Ankara'nın taşının dahi tanıtılması gerekiyor"

Ankara Kent Konseyi tarafından düzenlenen “SözONda” programına katılan Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara'da var olan bütün değerlerin ortaya çıkarılması lazım. Ankara'nın kendine has taşı dâhil insanların bunları bilmesi lazım” dedi.

Ankara’nın başkent oluşunun 100’üncü yılı kapsamında hazırlanan ve Gazeteci Özlem Gürses tarafından sunulan "Başkentin 100 Yılında Benim Ankara’m” isimli programda açıklamalar yapan Mansur Yavaş, başkentin gündemini ve kendi projelerini anlattı.

ankara.jpg

“ANKARA’NIN BÜTÜN DEĞERLERİNİN ORTAYA ÇIKARILMASI LAZIM”

Gazeteci Özlem Gürses’in sorularını yanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara'da var olan bütün değerlerin ortaya çıkarılması lazım. Ankara'nın kendine has taşı dâhil insanların bunları bilmesi lazım. Somut olmayan kültür mirasımızı kaybetmememiz lazım çünkü kaybediliyor.

Ankara’yı Kalesi ile Ankara'nın tarihi değerleri ile Cumhuriyet öncesi ve Cumhuriyet sonrası değerleriyle yaşatmaya kalktığınız zaman, esnafıyla birlikte somut olmayan kültürel mirası ortaya çıktığı zaman Ankara’mızın değerlerinin ayakta kalması demektir. Kale’den başlamak üzere inşallah Ankara'nın birçok yerinde aynı değerleri yaşatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

kalee.jpg

“ANKARA SOSYALLEŞSİN İSTİYORUM”

Ankara’nın taşının dahi tanıtılması gerektiğini belirten Yavaş, “Ankara çok sosyalleşsin istiyorum. Sürekli olarak kentin merkezinde hareket olsun istiyorum. Hafızasını kaybetmiş bir insan nasılsa belleğini kaybetmiş bir şehirde aynıdır. Şunu anlatmak istiyorum: Buralar sıradan yerler değil. Mustafa Kemal Atatürk, buralarda gezdi belki sizin ayak bastığınız aynı yere bastı. Bizim öncelikle geçmiş tarihimize bu Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu insanların hepsinin kafasına nakşetmek lazım yoksa Ankara, sıradan bir kent olmaktan öteye gitmez.

Biz birçok şey de başkent kimliğini ön plana çıkartmaya özellikle çalışıyoruz. Ulus’un demografisinin değişmesi lazım… Bizim en fazla sahiplendiğimiz Cumhuriyetin kurulduğu yerler… Hazırlanan projelerle Ulus Meydanı artık tam bir meydan olarak ortaya çıkacak. Ulus eski cazibeli günlerine tamamen dönmeye başlayacak. Bütün gelişmiş ülkelerdeki gibi tarihi kent meydanını da ortaya çıkarmış olacağız” dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.