Mansur Yavaş’tan Arapça İstiklal Marşı ve sıra Türkiye’de çıkışı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstiklal Marşı’nın Arapça okunmasına tepki gösterdi. Yavaş, İran’ın ardından yapılan sıra Türkiye’de yorumlarına da ateş püskürdü.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İstiklal Marşı’nın Arapça okunmasına tepki gösterdi. Yavaş, İran’ın ardından yapılan sıra Türkiye’de yorumlarına da ateş püskürdü.
“İNSANLARIMIZ BİRARAYA GELİR TEPENİZE VURUR”
Şehit aileleriyle iftar programında bir araya gelen Mansur Yavaş, burada yaptığı konuşmada, sıra Türkiye’de yorumlarıyla ilgili “Başta o sömürgeci vali olmak üzere, özellikle İsrail'de de bu sıralar çok konuşuluyor, sıra Türkiye’de diye. Ben buradan ikaz ediyorum. Siz Türkiye’yi, Türk milletini tanımıyorsunuz! Eğer böyle bir şeye teşebbüs ettiğiniz zaman, sınırlarımıza herhangi bir müdahale olduğu zaman, bu insanların hepsi yumruk gibi bir araya gelir tepenize vururlar” dedi.
"TOPRAKLARIMIZA MUSALLAT OLACAKLARA BÜYÜK BİR İHTAR"
"Ekonomik yönden sıkıntı da çekiyor olabiliriz" diyen ABB Başkanı, "ama" deyip ekledi: "Her zaman Türk milleti boğazından kesmiş kendisi aç kalmış ama askerini beslemiştir. Bugün burada da ülkesi için canını gözünü kırpmadan veren şehitlerin aileleri ile beraberiz. İşte buradaki topluluk bile Türkiye’nin topraklarına musallat olacaklara büyük bir ihtardır."
TÜRKÇE SÖYLEMEYE UTANIYOR MUSUNUZ?
ABB Başkanı, İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabul edilişinin 105. yıldönümünde Arapça olarak okunmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunarak “O kadar çok tezgahları yapılıyor ki biliyorsunuz bu hafta istiklal Marşı'nın kabul haftası. İstiklal Marşı'nı Arapça söylemek nereden çıktı! Türkçe söylemeye utanıyor muyuz! Nereye varmak istiyorsunuz!”

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.