Mansur Yavaş’tan toplu istifa söylentilerine sert yanıt
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisi ve Cumhuriyet Halk Partili ilçe belediye başkanlarının topluca görev bırakacağı iddialarını kesin bir dille reddetti.
Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Yavaş, adı açıklanmayan bir sosyal medya hesabından yayılan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak “Uydurulan kulislerden ve ‘Mansur Yavaş’ın yakın çevresi’ yalanlarından artık bıkmadınız mı? Neyi hedeflediğiniz açık. Fitne, iftira ve algı operasyonu. Bu açıklamayı son kez yapıyorum. Benim ya da basın danışmanımın ağzından çıkmadıkça hiçbir söz, hiçbir kulis haberine itibar etmeyiniz” ifadelerini kullandı.
“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ SAĞLANACAK” MESAJI
Başkentte görev yapan CHP’li ilçe belediye başkanlarının da adının karıştırıldığı iddialar, Yavaş tarafından “asılsız” olarak nitelendirildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, sosyal medya paylaşımında vatandaşları resmi kanallar dışında yapılan açıklamalara güvenmemeleri konusunda uyardı. Yavaş, toplu istifa haberlerinin tamamen gerçeğe aykırı olduğunu belirterek iddiaların amacının kamuoyunu yanıltmak olduğunu dile getirdi.
HAYMANA’DAKİ TÖRENDE ERKEN SEÇİM VURGUSU
Mansur Yavaş, Haymana’da düzenlenen toplu açılış programında yaptığı konuşmada ise erken seçim ve hukuk düzeni hakkında mesajlar verdi. Yavaş, “İnşallah bizler sizlerin de desteğiyle en kısa sürede yapılacak bir erken seçimde hukuksuzlukların ortadan kalkacağı bir düzen kurulacak. Sokakta herkesin, polisin ve adliyenin adaletinden emin olduğu bir sistem mutlaka tesis edilecek” sözleriyle demokratik işleyişin önemini vurguladı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın hem sosyal medya açıklaması hem de Haymana’daki konuşması, kentte yayılan toplu istifa söylentilerine net bir cevap niteliği taşıdı. Yavaş, iddialara itibar edilmemesi gerektiğini yinelerken, hukukun üstünlüğünü esas alan bir yönetim anlayışının hedeflendiğini ifade etti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.