MEB harekete geçti! Büyük ceza geliyor

MEB harekete geçti! Büyük ceza geliyor

Eğitim kurumlarında artan şiddet olaylarına karşı Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Düzenlemeye göre Bakanlık üzerinde çalıştığı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yeni tedbirlere yer verildiği öğrenildi.

Son zamanlarda artan eğitimcilere yönelik şiddet olayları Milli Eğitim Bakanlığını harekete geçirdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yeni tedbirlere yer verilirken, bu tür olaylara karşı ağır cezalar getirileceği öğrenildi.

ŞİDDETE CEZALAR YOLDA

Eğitim kurumlarında artan şiddet olayları ve son olarak da Türkiye'nin gündemine oturan İstanbul'da bir okul müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesi, öğretmenlere karşı işlenen suçlarda cezaların artırılması için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Bu kapsamda Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında şiddete karşı yeni tedbirler yer aldığı bildirildi.

ŞİDDETE KARŞI 4 MADDE

Milli Eğitim Bakanlığı şiddete karşı 4 maddenin yer aldığı teklife ilişkin çalışmalarını tamamladı. Bu hafta yapılacak toplantıda ise son değerlendirmelerini yaparak yürürlüğe sokacağı söyleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, taslakta öğretmenlere karşı şiddete ilişkin suçlarda cezaların artırılmasına yönelik madde olduğunu açıklamıştı. Okullarda yönetici, öğretmen ve diğer personele yönelik "kasten yaralama, hakaret, tehdit ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında" cezaların yarı oranda artırılması öngörülüyor.
Hapis cezasının ertelenmesi hükümlerinin uygulanmaması da dikkat çekiyor. Özel okullarda görev yapan öğretmenlerin de şiddete maruz kaldıkları durumlarda kamu görevlisi sayılmasına ilişkin düzenlemenin de teklifte yer alacağı belirtiliyor. Öte yandan, Eğitim sendikaları temsilcileriyle de bir araya gelen Bakan Tekin, şiddetle mücadele için atılacak adımlara yönelik bilgi verip bu konuda kararlı olduklarını söyledi.

"YÜZDE 50 ORANINDA CEZA"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Hazırladığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet içeren fillerle ilgili olarak şu hükümlere de taslakta yer verdik; bu türden fillere karşılık ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini teklif ettik" dedi.

"SALDIRILAR İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Meslektaşlarımıza yapılan bu tür çirkin saldırıların son bulması için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Öğretmenlerimizi asla kimseye ezdirmeyeceğimizi tüm Türkiye ile paylaşmak istiyoruz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.