MEB'den flaş karar! Yaz tatilinde tarih değişti

MEB'den flaş karar! Yaz tatilinde tarih değişti

Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatili planlarıyla ilgili önemli bir değişikliğe imza attı. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği karar da okulların tatil edilme tarihleri değiştiği öğrenildi.

Yaz tatiline sayılı günler kala Bakanlıktan öğrencilere sevindirecek bir haber geldi. Bakan Tekin, eğitim sisteminde önemli bir dönüşüm hedefleyerek öğrencinin sosyal gelişimine daha fazla odaklanma çalışması başlattı. İkinci dönemin son haftasını "etkinlik haftası" olarak ilan eden Bakan Tekin, öğrencilere çeşitli etkinliklere katılma fırsatı tanıyarak onların gelişimine katkı sağlamayı planlanacağı öğrenildi.

SON HAFTA DERS YOK

Yaz tatili planlarıyla ilgili önemli değişikliklere imza atan Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci gelişimine daha fazla odaklanmayı hedefleyen köklü değişiklikler yapmaya devam ediyor. İkinci dönemin son haftasını etkinlik haftası olarak belirleyen Bakan Tekin, bu süre zarfında öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenmesini planladıklarını bildirdi.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Yeni düzenlemeye göre, okulların kapanış tarihi önceki yıllara göre bir hafta öne çekildi. Haziran ayının ikinci haftası sonunda öğrenciler yaz tatiline başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2023-2024 iş takvimi sonrasında okullardaki tatil tarihleri belli oldu. Buna göre okullar bu yıl 14 Haziran 2024 günü kapanacak ve 9 Eylüle kadar yaz tatili yapacak.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.