MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, Demirtaş’a bağış mı yaptı?
Ekmeleddin İhsanoğlu 2014'te, MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı iken HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a bağışta mı bulundu?
İyi Parti lideri Akşener, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sorularını cevaplıyor.
Meral Akşener, HDP politikalarının sorulması üzerine çok çarpıcı bir hatırlatmada bulundu.
Akşener, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CHP-MHP ortak adayı olarak HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a bağışta bulunduğunu söyledi.
1000 TL YATIRDI
2014 seçim sürecinde MHP-CHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, rakipleri olan Selahattin Demirtaş ve AK Parti lideri Erdoğan’ın destek hesaplarına “sembolik” olarak 1000’er TL yatırarak “Seçim kampanyası döneminin centilmence geçmesi” mesajı vermişti.

DEMİRTAŞ PAYLAŞTI
HDP adayı Demirtaş twitter’dan bağışla ilgili “Hocam zahmet etmişsiniz, teşekkür ederim, yalnız öbüründe çok var ondan, hepsini bana yatırabilirsiniz rahat olun” demişti.
İHSANOĞLU CEVAP VERDİ: BİRLİK TOHUMLARI EKİYORUZ
İhsanoğlu, Demirtaş'ın tweet'ine "Bu ülkeye sevgi, saygı, dirlik, birlik tohumları ekmek için çabalıyoruz. Sevgi en büyük zenginliktir aziz kardeşim" cevabını vermişti.
Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir?
16 Haziran 2014'te Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi arasındaki, 2014 cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday belirleme görüşmeleri çerçevesinde CHP ve MHP tarafından "çatı aday" olarak gösterilmiştir. Daha sonra da bu partiler tarafından ve bazı meclis dışında kalan partiler tarafından cumhurbaşkanlığına ortak (çatı) aday gösterilmiştir. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde MHP İstanbul milletvekili olmuştur.
Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.