Migrene karşı etkili tedavi yöntemi: Nöralterapi

Migrene karşı etkili tedavi yöntemi: Nöralterapi

Migren bir hastalık mıdır? Migrene karşı en etkili tedavi yöntemleri nelerdir? Öncelikle altını çizmek gerekir ki migren sıradan bir baş ağrısı değildir ve tedavi edilmelidir. İlaçlı tedavilerin de yan etkileri olabilir. Migren nöralterapiyle yenilebilir.

Migren bir hastalık mıdır? Migren tedavisi var mı? Migrene karşı en etkili tedavi yöntemleri nelerdir? Öncelikle altını çizmek gerekir ki migren sıradan bir baş ağrısı değildir ve çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Ancak migreni ilaçlı tedavilerin yan etkileri olabileceği belirtilmektedir. Bu noktada migrene karşı nöralterapi yöntemi öne çıkmaktadır.

Peki nöralterapi nedir?

Nöralterapi migren ağrılarını dindirmeye yarayan bir yöntemdir. 

Migren ağrılarına nöralterapi ile çözüm mümkün. 

Uzmanlara göre şşiddetli ve günlük hayatı etkileyecek düzeyde hissedilen migren ağrısına, bulantı, kusma ve ışık, ses ile koku hassasiyeti de eşlik edebilir.

Medicana International Ankara Hastanesi doktorlarından Songül Turğut, ağır migren ağrıları durumunda hastada aynı zamanda uyuşma ve geçici felçler de gelişebileceği uyarısında bulunuyor. 

Doktor Songül Turğut, migrenle ilgili şu bilgileri veriyor: "Çocuklarda karın ağrısı ve bulantı ön plandadır. Migren, psikolojik sıkıntılara neden olabilir ve iş kayıpları meydana getirir. Atak esnasında hastaların yüzde 90’ı işini sürdüremez. Açlık, uykusuzluk, stres, bazı yiyecekler, hava değişimleri, lodos gibi bazı tetikleyici faktörler mevcuttur. Ancak migrenin tedavisinin mümkün olduğu unutulmamalıdır. İlaç tedavisi, yan etkileri kilo, saç dökülmesi, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklar oluşabilir. Bu nedeniyle ve bazı kronikleşmiş hastalar için seçenek olmaktan çıktığında migren ağrılarına çok önemli bir tedavi alternatifi ’nöralterapi’dir." 

Peki "Enjeksiyon yöntemi: Nöralterapi" nasıl uygulanır?

Nöralterapi, lokal anestezik ilaçlarla yapılan enjeksiyon yöntemi olduğunu belirten Doktor Turğut, baş ağrıları, migren, bel-boyun-sırt ağrıları başta olmak üzere çeşitli hastalıkların tedavisinde yıllardır tek başına ya da diğer yöntemlerle birlikte tercih edildiğini kaydediyor.

Doktor Turğut, “Batı tıbbının uzun yıllardır kullandığı bir teknik olup, anestezik madde cilde iğnelerle uygulanır. Kişiye göre değişse de genellikle hastaya 72 saat aralıklarla ortalama 3 seans uygulanır. İğnelerin ciltte kalış süresi 15-20 dakikadır. Tamamlayıcı tedavi şeklinde ilaç tedavisiyle birlikte uygulanabileceği gibi bir başka seçenek olarak nöralterapi sırasında ilaç bıraktırılabilir. Bu tedavinin başarı oranı oldukça yüksektir. Nöralterapi çocuk ve yaşlılar dahil olmak üzere her hastaya uygulanabilir. Çok düşük lokal anestezik içerir, iz bırakmaz, ağrılı değildir (sadece enjeksiyon sırasında ağrı hissedilebilir), antibakteriyeldir. Hastanın yaşam koşulları ve tedaviye alınan cevap önemlidir. Her hastada hastanın değerlendirmesini takiben kişiye özel planlama yapılır" bilgilerini veriyor. 

Doktur Turğut, migrene karşı nöralterapi sonrası nelere dikkat etmek gerektiği hakkında şunları söylüyor: "Vücudun asit düzeyinin düzenlenmesi için bol su içilmelidir. Hazır ve işlenmiş gıdalardan uzak durulmalı, dengeli beslenilmelidir. Çok çay ve kahve tüketilmemelidir. Stresten mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Yürüyüş ve fiziksel aktivite yaşam tarzı haline getirilmelidir." 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.