Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla N’Sosyal hesabından paylaşım yaptı. Tekin, zaferin bağımsızlık ve millet iradesinin simgesi olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında yaptığı açıklamada, Türk milletinin tarihi başarılarını ve bağımsızlık mücadelesini hatırlattı. Bakan Tekin, 1922 yılında Dumlupınar’da kazanılan zaferin, Türkiye’nin geleceğine yön veren kararlılığın bir göstergesi olduğunu belirtti. Tekin, bu zaferin, Türk milletinin kendi kaderini belirleme kudretini tüm dünyaya ilan ettiğini ifade etti.

EĞİTİM VE TARİH BİLİNCİ

Bakan Tekin, açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı olarak genç nesillere tarih bilinci ve bağımsızlık ruhunu aktarmayı amaçladıklarını dile getirdi. Eğitim çalışmalarının, geçmişin onurunu ve geleceğin umudunu öğrencilerle buluşturduğunu belirten Tekin, Türkiye Yüzyılı vizyonuna ulaşmak için atılan her adımın tarihî bir bilinçle atıldığını kaydetti.

ŞEHİTLER VE KAHRAMANLARIN ANISI

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarının anıldığını vurgulayan Tekin, şehitler ve gaziler için rahmet ve şükran dileklerini iletti. Tekin, bağımsızlık, birlik ve eğitim yoluyla güçlenecek yarınlar için kararlılıkla çalışmaya devam edileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesajının sonunda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ederek, milletin bağımsızlık ve özgürlük değerlerine sahip çıkma iradesini bir kez daha vurguladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.