MOBİLYA FUARINA BÜYÜK İLGİ

MOBİLYA FUARINA BÜYÜK İLGİ

Altınpark’ta mobilya severler ile firmaları bir araya getiren Mobilya Dekorasyon Fuarı büyük bir ilgiyle karşılandı. Yurtiçinden ve yurtdışından yüzlerce ziyaretçi fuara akın etmeye devam ediyor. Fuarda sergilenen 7 bin 200 çeşit ürün göz kamaştırıyor.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Altınpark’ta 6 Nisan’da açılan ve Pazar gününe kadar devam edecek Mobilya Dekorasyon Fuarı büyük ilgiyle karşılandı. Habervaktim, fuar alanını gezerek hem ziyaretçileri hem de üreticileri dinledi. Yurtiçinden ve yurtdışından gelen yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayan ve zengin ürün çeşidiyle vatandaşların gözünü kamaştıran fuar, tam not aldı. 10 Nisan’a kadar açık olan fuar alanında yok yok; mükemmel el işçiliği ile yapılmış mobilyalar, 600 yıllık ağacın gövdesinden yapılmış ahşap masa, göktaşı ile işlenmiş yemek masasının yanı sıra 7 bin 200 çeşit ürün sergileniyor.  Habervaktim’e konuşan ziyaretçiler ve firmalar fuar hakkında şunları söylüyor:
FUAR BÜYÜK BİR FIRSAT

Ankara Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Rıdvan Aktaş: “Fuarda izlenimlerimiz çok iyi. Ama memlekette de bir sıkıntı var. Neredeyse hergün şehit geliyor. Ankara’da bombalar patladı. Bu olaylar da ticareti olumsuz etkiliyor. İnsanlar dışarıya çıkmak istemiyor, alışveriş yapmak istemiyor. Biz de diyoruz ki: ‘Korkmayın sokağa çıkın selamlaşın, alışverişinizi yapın.’ Tüm Türkiye’deki esnafımızı fuarı dolaşmaya davet ediyoruz. Buradaki ürün seçenekleri hem çok güzel hem de çok uygun. Yaz geldi evini değiştireceklere, düğün yapacaklara tavsiye ediyorum. Burası büyük bir fırsat. Alıcılar burada bir çatı altında toplanan firmaları Siteler’de gezmek istese 1 ayda inanın gezemez. İnsanlarımız burada geziyor hemen kararını veriyor.”
7 BİN 200 ÜRÜN SERGİLENİYOR
A&A Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Arlı: “Fuara yaklaşık 100 firma katılmakta. Tamamen el yapımı, ihracata yönelik ürünler var. Fuarımız için yurtdışından gelecek heyetlerimiz var. Irak, İran, Fas, Cezayir, Fas, Tunus, Nijerya’dan gelecek toptancılarımızı bekliyoruz. Yurtiçindeki vatandaşlarımız tarafından da fuara büyük bir ilgi var. Perakende alıcılar için bu fuar çok büyük avantaj çünkü buradaki firmaların hepsi üretici, onun için mağazalara 10 bin liraya verilen ürünü burada 5 bine alabilirler. Bu avantajlar da mevcut. Yaklaşık 7 bin 200 model ve ürün var. Fuara gelen tüketici buraya geldiğinde bu kadar çeşit arasında ürün seçmekten oldukça zorlanıyor. Bir de ekonomik bir fiyat olunca müşteride istek oluşturuyor.”
600 YILLIK AĞAÇTAN YAPILMA MASA SERGİLENİYOR
Ahşap malzemeleri üreticisi
Samet Özer: “Yüzde yüz ahşap ürünler üzerine çalışıyoruz. Miadını doldurmuş ürünleri doğadan alıp Siteler’deki atölyemizde değerlendiriyoruz. Misal fuarda sergilediğimiz bu ahşap masa 600 yıllık bir ağacın gövdesinden yapıldı. Fuara katılan firmalardan daha farklı bir konseptte olduğumuz için insanların ilgisini çekiyoruz. Ahşap masalarımızın içinde göktaşı olanlar bile var.”
FİRMALARA İHRACAT İMKANI
Expokent CEO’su Muhammet Yavuzoğlu: “Fuara ilgi çok yoğun. Bizim fuarda yer alma sebebimiz de Siteler’deki firmaları Irak’ta kolay ve sıkıntısız bir şekilde ihracat yaptırmak. Çünkü buradaki kaliteli firmalarımızın da artık yurtdışına açılması gerekiyor. Biz firmalara gerekli tüm desteği sağlıyoruz.”
EVLENECEK ÇİFTLER İLGİ GÖSTERİYOR
Mobilya imalatçısı Turan Özaki: ”Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda müşterimiz geliyor. Düğün mevsimi olduğundan dolayı evli çiftler çok sayıda geliyor. Fuar olmasından dolayı güzel indirimlerimiz de bulunuyor. Pazar gününe kadar fuar devam edecek. Talepler iyi. Beklentimizi karşılıyoruz.”
ZİYARETÇİLER DE OLDUKÇA MEMNUN
Muş’tan fuar için gelen Zekeriya Aşık: “Siteler, gerçekten mobilyada ve el işlemeciliğinde 1 numara. Fuar olduğunu duyunca Muş’tan atladım geldim. Çok güzel ürünler var. Oldukça da ekonomik. Ben Muş’ta toptancılık yapıyorum. Bizim oralarda genelde kullanılan mobilya Siteler Mobilyadır. 1984 yılında Siteler’de çalıştığım için de Siteler mobilyanın özelliklerini iyi biliyorum.”   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.