Mudurnu'da ormanları tehdit eden zararlı böceklere görülmemiş önlem
Mudurnu Orman İşletme Müdürlüğü kuraklık ve artan sıcaklıkların etkisiyle ormanlarda çoğalan zararlı böceklere karşı mücadelesini sürdürüyor. Çam ağaçlarını tehdit eden “On İki Dişli Çam Kabuk Böceği”ne karşı bölgede yoğun bir çalışma yürütülüyor.
Mudurnu Orman İşletme Müdürlüğü kuraklık ve artan sıcaklıkların etkisiyle ormanlarda çoğalan zararlı böceklere karşı mücadelesini sürdürüyor. Özellikle çam ağaçlarını tehdit eden “On İki Dişli Çam Kabuk Böceği”ne karşı bölgede yoğun bir çalışma yürütülüyor.
YENİ YÖNTEM: FEROMON TUZAĞI
Gökmentepe, Uluçay ve Mudurnu Orman İşletme Şeflikleri’nin sorumluluk alanında yaklaşık 500 hektarlık ormanlık bölgede etkili olan zararlı böcekler çam ağaçlarının kabuklarının altına girerek su ve besin taşıma sistemini bozuyor ve ağaçların kurumasına yol açıyor.
Orman yetkilileri böcek popülasyonunu kontrol altına almak için "feromon tuzağı" yöntemine başvurdu. Ormanlık alanlara kurulan özel tuzaklar sayesinde ergin böcekler çekilerek yakalanıyor ve imha ediliyor. Bu yöntemle hem doğal denge korunuyor hem de zararlının yayılması önleniyor.
Kaynak:gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.