Muğla’da kırmızı alarm: Ekipler sağanak için hazır kıta bekliyor
Muğla’da Meteoroloji’nin turuncu kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısının ardından AFAD koordinesinde tüm kurumlar teyakkuza geçirildi. Kent genelinde 921 personel ile onlarca araç ve ekipman, olası sel ve taşkın riskine karşı konuşlandırıldı.
Muğla’da günlerdir etkili olan sağanak ve fırtına sonrası Meteoroloji’nin yeni uyarısı üzerine kentte adeta alarm verildi. AFAD başkanlığı koordinasyonunda tüm birimler hazır hale getirildi.
TURUNCU KOD SONRASI GENİŞ ÇAPLI HAZIRLIK
Meteoroloji’nin değerlendirmelerinde kentin büyük bölümünde kuvvetli, Ortaca, Bodrum, Datça, Marmaris ve Köyceğiz’de çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış beklendiği duyuruldu. Rüzgârın 70 km/s hıza ulaşması, sel, su baskını, yıldırım, dolu ve hortum riskine karşı tedbirlerin artırılması istendi.
Uyarı sonrası AFAD İl Müdürlüğü tüm kurumlara bilgilendirme göndererek ekiplerin teyakkuzda olmasını talep etti. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya üzerinden vatandaşlara uyarılar yaptı. Muhtarlar WhatsApp grupları üzerinden bilgilendirildi. AFAD İl Merkezi tam kapasite faaliyete alındı.
921 PERSONEL VE YÜZLERCE ARAÇ HAZIR
Muğla genelinde AFAD, itfaiye, jandarma, emniyet, MUSKİ, DSİ, Karayolları, belediyeler ve STK’lardan oluşan 921 personel, 449 araç, 80 iş makinesi, 34 motopomp ve 13 dalgıç pompa kritik noktalara yerleştirildi. AFAD Başkanı tarafından koordinasyon için Daire Başkanı Davut Şahin ve Grup Başkanı Özgür Bostancı görevlendirildi.
48 İHBAR, KARAYA OTURAN TEKNELER
Kentte son iki günde sağanak ve fırtına nedeniyle AFAD ve itfaiyeye toplam 48 ihbar ulaştı. Bodrum’da yollar, konutlar, bahçeler ve bir okulda su baskınları meydana geldi. Menteşe, Yatağan ve Milas’ta da çeşitli su baskınları rapor edildi. Marmaris İnbükü Koyu’nda 3 gezinti teknesi olumsuz hava koşullarında karaya oturdu. Personelin sağlık durumunun iyi olduğu, hava düzelince teknelerin kurtarılacağı belirtildi.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.