Muhsin Başkan Kabrinde Anılacak

Muhsin Başkan Kabrinde Anılacak

BBP’nin Merhum Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün 7. yılında Tacettin Dergâhındaki kabrinde anılacak. Yazıcıoğlu’nu anmak için bu gün saat 10.30’da Tacettin Dergâhında anma programı gerçekleştirilecek. 14.30’daki ‘Türkiye’nin Beka Sorunu’ konulu sempozyum

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Meçhul bir helikopter kazası sonrası hayatını kaybeden siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlu'nun bugün ölümünün 7. yıl dönümü. Merhum Başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nu anmak için bu gün saat 10.30’da Tacettin Sultan Dergahı'nda anma ve anlama programı gerçekleştirilecek. Ardından saat 14.30’da ‘Türkiye’nin Beka Sorunu’ konulu sempozyumla program devam edecek. Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşları 7. yıl dönümünde Muhsin Başkanı Habervaktim’e anlattı.

TÜRK İSLAM DÜNYASI ÖKSÜZ KALMIŞTIR

Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu Türk dünyasının önemli bir lideridir” diyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu, “Muhsin Başkanımızın şahadetinden sonra Türk İslam dünyası öksüz kalmıştır, çok önemli bir değerini yitirmiştir. Bu anlamda Türk İslam dünyasının büyük lideri şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun şahadetinin 7. Yıl dönümünde yurt içinde ve yurt dışında anma ve onun davasını, onun yaşantısını, onun hedeflerini anlama programları düzenlenmektedir. Muhsin Başkan sadece Türkiye’de değil orta Asya’dan Balkanlara, Kafkaslardan Ortadoğu’ya kadar olan bölgede anılmakta. Şuana kadar adına 6 adet uluslararası sempozyum düzenlenmiştir. Geçen sene bu sempozyumu Kosova’da düzenlemiştik bu sene 7’incisini Ankara’da düzenliyoruz.  Türkiye’deki ve yakın coğrafyadaki belirsizliği de göz önünde bulundurarak milli birlik ve berberliğimizin pekişmesi adına sempozyumun adını ‘Türkiye’nin Beka Sorunu’ koyduk” ifadelerini kullandı.

12 EYLÜL DARBESİNİ ÖNGÖRDÜ

Muhsin Yazıcı oğlunun bir gençlik lideri gibi değil, bir bilge siyaset ve devlet adamı gibi hareket ettiğini belirten BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı  Öznur, “Muhsin Yazıcıoğlu ufku geniş bir liderdi. “Darbe geliyor” öngörüsünde ve tespitlerinde haklı çıkmıştı. CIA’nın “Bizim Çocuklar” dediği, Amerikancı, NATO’cu Generaller 12 Eylül darbesini yapmışlar, yönetime el koymuşlar ve ülke karanlığa sürüklenmiş, demokrasi bir kez daha rafa kaldırılmıştı. 12 Eylül faşist askeri darbesiyle Ülkücü harekete yönelik büyük bir baskı ve zulüm başlamıştı. Başta hareketin lideri Alparslan Türkeş olmak üzere MHP ve Ülkücü kuruluşların lider kadrolarının büyük bölümü gözaltına alınmış, ardından büyük tutuklamalar başlamıştı. Muhsin Yazıcıoğlu’da cunta rejimi tarafından aranan Ülkücülerin başında gelmekteydi” dedi.

ANADOLU’YU KARIŞ KARIŞ GEZDİ

Ülkücü Hareket için Muhsin Başkan’ın büyük uğraş verdiğini belirten Öznur, “12 Eylül darbesi gerçekleştiğinde Sivas’ta olan Muhsin Yazıcıoğlu darbenin gerçekleşmesi üzerine o zor şartlarda, birçok engelleri aşarak Ankara’ya gelmişti. Hemen durum analizi yaptıktan sonra teşkilatın dışarıda kalan veya aranan üst düzey yöneticileriyle istişare toplantıları yaptı. 12 Eylül faşist darbesinin ardından dağılan, yok edilmeye çalışılan ‘Ülkücü Hareket’i derlemek ve toparlamak için yoğun bir çalışma yürüttü. Cuntacıların hedefindeki isimlerin başındaydı. Buna rağmen Anadolu’yu karış karış gezdi. Cuntacıların emrindeki asker ve polis karışımı, ülkücü düşmanı, özel seçilmiş güvenlik güçleri tarafından her yerde aranıyordu. 12 Eylül rejiminin ağır baskılarına, zulümlerine rağmen hareketin birliğini, beraberliğini sağlamak ve hareketi yeniden toparlamak için Anadolu yollarına düşmüştü” diye konuştu.

TÜM SEVENLERİNİ ANMA PROGRAMINA BEKLİYORUZ

İlker Kayalıoğlu, merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 7'nciyılında "anma ve anlama" günü ile ilgili program hakkında bilgi verdi. Kayalıoğlu, acısının hiç dinmediğini dile getirdi. BBP Genel Başkan Yardımcısı, "Bize düşen O'nun yolunda gitmek, O'nun davasına sahip çıkmak, O'nun ülkü ve ideallerini gerçekleştirmektir. Yalnızlaştırılmaya çalışsak da şehadet sürecini takip etmek, O'na ve davasına sadakat göstermektir. Tıpkı O'nun gibi haksız bir davada kalabalıklarla yürümek yerine, haklı bir davada tek yürümektir. Bir ölür bin diriliriz diyebilmektir." İfadelerini “25 Mart saat 10.30'da, Tacettin Sultan Dergâhında, Muhsin Başkanımızın kabri başında, anma ve anlama programı gerçekleştirilecektir." diyen Kayalıoğlu, tüm sevenlerini anma programına davet etti.

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.