Murat Ercan'ın Sincan için vaatleri neydi?

Murat Ercan'ın Sincan için vaatleri neydi?

Ankara’da 880 kilometrekarelik yüzölçümüyle merkezin en geniş yüzölçümüne sahip ilçesi Sincan’da genç ve çocuklara yönelik vaatleri dikkat çeken Belediye Başkanı Murat Ercan Sincan Spor Vadisi ve Dijital Kampüs projelerinin sözünü verdi.

“Vaatleri Neydi?” başlıklı yazı dizimizin yedinci bölümünde yüzölçümü bakımından Ankara’nın en büyük ilçelerinden olan Sincan’da Belediye Başkanı Murat Ercan’ın vaat, söz ve projelerine projektör tutuyoruz. Başkan Murat Ercan, Ankara’nın batısında 880 kilometrekarelik yüzölçümüyle en geniş şehri olan Sincan’daki seçim sürecinde ‘güngörmüş’ olarak nitelediği vatandaşlar ile kadın ve çocuklar için lokal ve konakların sayısının artıracağını vurguladı. Başkan Ercan’ın kampanyasında en dikkat çeken vaatleri genç ve çocukların fiziken ve ruhen gelişmesi için Spor Vadisi ile içinde Uzay, Fen Bilimleri ve Matematik atölyeleri olan; ‘Teknoloji Vadisi’ olarak tanımladığı Dijital Kampüs oldu.

sporvadisiii.jpg

SPOR VE TEKNOLOJİ VADİSİ GELECEK

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan en dikkat çeken vaadi Sincan Spor Vadisi’ni gençlerin ve çocukların doğayla iç içe olduğu ve fiziken ve ruhen geliştiği bir spor kompleksi olarak tanımladı. Başkan Murat Ercan, “Bunun içerisinde 5 tanesi antrenman sahası, biri maç salonu toplam 6 tane spor salonu, aynı zamanda yüzme havuzu, tribünlü futbol sahası ve voleybol ile basketbol sahaları olan; her türlü sporun yapılabileceği muhteşem bir kompleks. 83 dönüm üzerinde Türkiye’nin belki de en büyük spor komplekslerinden biri olacak” dedi. Başkan Ercan Dijital Kampüs projesinin ise Dijital Dönüşüm Akademisi ve Bilim Sincan ile altyapısını oluşturduklarını belirterek, genç ve çocukların Uzay, Fen Bilimleri ve Matematik atölyelerinde eğitim alabileceği, spor yapabileceği veyahut sohbet edip çay içebileceği bir teknoloji vadisi olacağını söyledi.

sincanbilim.jpg

ÇEVRE DOSTU SİNCAN

Başkan Murat Ercan Mahal Sincan ve Doğa Kart projesini de duyurdu. Vatandaşın atıklarını ayrıştırması karşılığı bakiye yüklenen Doğa Kart projesi ile alışveriş yapılabileceğini belirten Başkan Ercan, “Hem böyle maddi katkı sağlayarak vatandaşları teşvik etmiş olacağız hem de sıfır atığa ve geri dönüşüme büyük katkı sağlayacağız” diye konuştu. Başkan Ercan Mahal Sincan hakkında ise, “Kütüphane, kafe ve kıraathanenin birleştirilerek mekanlar oluşturulacağını dile getirdi.

sincanbelediyesi1.jpg

YEŞİL ALAN ARTACAK

Başkan Ercan yeni döneminde Sincan’daki yeşil alan sayısını 915 bin metrekareye çıkartacağını vurgulayarak, “210 bin metrekare millet bahçemiz vardı. Bunun hemen yanında 55 dönümlük sera parkımız var. Muhteşem bir seyirlik mesire alanı. Buraya Sincan dışından da çok kişi gelir. Çünkü orayı gören başka bir yere gitmiyor piknik için. Onun yanındaki 350 dönümlük araziyi Belediye uhdesine kazandırdık.350 dönüm ormanlık alan, 55 dönüm Sera Park, 210 dönüm millet bahçesi toplam 615 bin metrekarelik yeşil alandan bahsediyorum.300 bin metrekarelik Sincan Parkla birlikte sadece 2 lokasyonda neredeyse 915 bin metrekare yeşil alan kazandırmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

muratercan1.jpg

MEVCUTLARIN SAYISI ARTACAK

Murat Ercan, ilçedeki mevcut tesislerin sayısının artacağına işaret ederek, “3 tane yüzme havuzumuz vardı; bunların sayısını artıracağız. Spor, yürüyüş alanları, parklar, spor salonları sayısını artıracağız. Anne çocuk oyun evleri, gençlik merkezlerinin, hanımlar ve güngörmüşlerimiz için yaptığımız konakların, lokallerin sayılarını artıracağız” şeklinde konuştu.

YARIN: “Vaatleri Neydi?” yazı dizimize Ankara’nın güneyindeki merkez ilçelerinden Gölbaşı’nda Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı’nın söz, vaat ve projeleriyle devam edeceğiz.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.