Muslera yeni takımını buldu: Herkes şok olacak

Muslera yeni takımını buldu: Herkes şok olacak

Galatasaray’daki 14 yıllık kariyerini noktalayan Fernando Muslera için ülkesi Uruguay’dan transfer hamlesi geldi. Penarol Teknik Direktörü Diego Aguirre’nin, tecrübeli kaleciyi kadrosunda görmek istediği öğrenildi.

Galatasaray’ın efsane kalecisi Fernando Muslera, sarı-kırmızılı kulüpte geçirdiği 14 sezonun ardından iki kupayla veda etti. Uruguaylı file bekçisi için ülkesinden gelen haberler ise yeni bir transferin sinyalini verdi. Penarol yöneticisi Edgardo Novick, teknik direktör Diego Aguirre’nin Muslera’nın transferini özellikle istediğini açıkladı.

TAKIM KALECİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Novick, Penarol’un Velez ile oynadığı maç öncesinde yaptığı açıklamada, Aguirre’nin bu isteği doğrultusunda takımın mevcut kalecileri Guillermo de Amores ve Martin Campana ile birebir görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtti. Bu görüşmeler, Muslera'nın transfer planları açısından ciddi bir adım olarak değerlendiriliyor.

AGUİRRE: “KONUŞMAM DOĞRU OLMAZ”

Penarol Teknik Direktörü Diego Aguirre ise karşılaşma sonrası basına yaptığı açıklamada, Muslera hakkında yorum yapmaktan kaçındı. “Henüz aramıza katılmamış oyuncular hakkında konuşmak doğru olmaz. Oyuncularıma büyük saygı duyuyorum,” ifadeleriyle transfer ihtimaline kapı araladı ancak net bir yanıt vermekten kaçındı.

Galatasaray’dan ayrılığı sırasında düzenlediği basın toplantısında duygusal anlar yaşayan Muslera, futbol kariyerine ülkesine yakın bir yerde devam etmek istediğini söylemişti. Bu açıklama, Güney Amerika’ya dönüş sinyali olarak yorumlanmıştı.

35 yaşındaki tecrübeli kalecinin Penarol ile anlaşması halinde, uzun yıllar sonra ülkesine dönerek kariyerinin son dönemini Güney Amerika’da geçirmesi mümkün görünüyor. Muslera’nın kararı, hem Uruguay futbol kamuoyu hem de Galatasaray taraftarları tarafından yakından takip ediliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.