Müteahhit Endişesi

Müteahhit Endişesi

Keçiören Ovacık'ta imar sorunun çözülmesiyle birlikte en az 17 kat olacak binaların inşaat çalışmaları başladı. Bölgedeki emlakçılar ise bir kez daha mağdur olmamak için iyi referansları olan müteahhitleri beklediğini söyledi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

keçiören Ovacık'ta imar sorununun geçtiğimiz Ekim ayında çözülmesinin ardından ruhsatların verilmesiyle birlikte bölgede inşaat çalışmaları başladı. Yeni isminin 'Ovakent' olacağı öğrenilen bölgedeki binalar 17 ila 20 kat üzerine inşa edilecek. Yapılan binaların yanı sıra çok sayıda yeşil alan ve sosyal donatı da Ovacık'a ayrı bir değer katacak. Sil baştan yapılaşacak bölgede inşaatların tamamlanmasının ardından yaklaşık 150 bin kişiye ev sahipliği yapacağı düşünülüyor.

İNŞAAT TEMELLERİ ATILIYOR
Ovacık'ta faaliyet gösteren Altınok Emlak işletmecisi Murat Altınok, inşaat çalışmalarıyla ilgili Habervaktim'e bilgiler verdi. İnşaatların yapımına başlanan Ovakent'in, Ankara'nın en gözde yerlerinden biri olacağını kaydeden Altınok, "İnşaat ruhsatları alınmaya başladı. Bazı inşaatların temeli dahi atıldı. 4-5 ay içerisinde binalar iyice yükselir" dedi. Bölgedeki sosyal donatıların ve yeşil alanların çokluğuna da dikkat çeken Altınok, "Ovacık şehrimize ayrı bir güzellik katacak. Bundan herkes emin olabilir. Her şeyiyle dört dörtlük olacak" diye konuştu.

İYİ REFERANLARI OLAN MÜTEAHHİTLER GELMELİ

Yeni pafta üzerinden bölgedeki yapılaşma hakkında ayrıntılı bilgiler veren Altınok, "Gördüğünüz gibi her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Burada sadece binalar olmayacak. Yeşil alanlar ve sosyal donatılar sayesinde insanlar rahat bir yaşam sürebilecek" şeklinde konuştu. Müteahhitler konusunda bazı endişelerinin de olduğunu kaydeden Altınok, "Burada en az 17 kat yapılacak. Onun için bu işin içinden de her müteahhit çıkamaz, kimsenin mağdur olmaması için biz buraya iyi referansları olan müteahhitler bekliyoruz. Hazır parası olmayan müteahhitler gelir de burada inşaatlara başlarsa binalar yarım kalır herkes mağdur olur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.