Mütevazı kutlama

Mütevazı kutlama

Ak Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, 16'ncı kuruluş yıldönümündeki etkinliklerle ilgili “15 Temmuz’dan sonra çok gösterişli, müzikli toplantılar yapmama kararı aldık. Mütevazi bir program yapmayı planlıyoruz” dedi. 

AK Parti'nin son yapılan MYK ve MKYK toplantılarının başlıca gündem maddelerinden biri Ak Parti'nin 16'ncı kuruluş yıldönümü kutlamaları programı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hazırlanan program ile ilgili bilgi alırken, "Sade ve mütevazı bir tören olsun. Kısa süre önce 15 Temmuz şehitlerini andık, görkemli bir tören oldu. Kuruluş yıldönümü kutlayalım ama 15 Temmuz'u gölgede bırakmasın" dedi. Kutlamalara, kuruluşundan bu yana görev almış bakan, milletvekillerinin yanı sıra teşkilat yöneticileri, belediye başkanları davet edildi. Vatandaşlar da katılacağı için törenlerin açık havada yapılmasının daha doğru olacağı düşünüldü. Bu kapsamda da Harikalar Diyarı seçildi.

Ak Parti’nin 16. kuruluş yıldönümü etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulunan Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, “Ak Parti birçok sıkıntılardan, birçok aşamalardan bu günlere geldi. Bunlar arasında Sincan’ın da ayrı bir önemi var. Sincan bizim için 28 Şubat sürecinde sembol bir ilçe oldu. O yüzden bazı programları orada yapıyoruz. Partimizin kuruluş yıldönümü programını arena veya congresium gibi kapalı bir mekanda yapmak istemedik, açık bir mekan olsun istedik. Seçenekler arasında Sincan, Keçiören, Altındağ, Mamak ilçeleri vardı. Sincan’da Harikalar Diyari diye güzel bir mekan var. Bunları değerlendirdiğimizde oranın seçilmesinde karar kılındı. Sayın Cumhurbaşkanımız da Sincan’ı uygun gördü” ifadelerini kullandı. 

GÖSTERİŞLİ TOPLANTILAR YAPMIYORUZ

15 Temmuz sonrası gösterişli ve müzikli toplantılar yapmaktan kaçındıklarını belirten Ak Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, Ak Parti kuruluş yıldönümünde sade bir program yapılacağını işaret etti. 
Yamalı, “Ak Parti kuruluş yıldönümü ile ilgili genel merkez ile 2 defa toplantı düzenledik. Şu anda sadece nerede yapılacağını ve genel çerçevesini belirledik. 4-5 bin civarında bir davetli olacağını söyleyebilirim. 15 Temmuz’dan sonra çok gösterişli, müzikli toplantılar yapmama kararı aldık. Geçen sene de zaten genel merkezimiz önünde mütevazi bir program yapmıştık. Bu yıl da mütevazi bir program yapmayı planlıyoruz. Davetliler gelir, konuşmalar yapılır, Cumhurbaşkanımızın konuşması ile de sona erer diye düşünüyorum” şeklinde bildirdi. 

NÖBETLERİMİZ DEVAM EDECEK

Ak Parti teşkilatlarınca Sincan mahkemeleri önündeki nöbetlerin devam edeceğini belirten Yamalı, “Biz akıncı davasının taraflarından biriyiz. Ankara teşkilatları 15 Temmuz’da aktif iki yönetim kurulundan şehit veren, çok sayıda gazisi olan bir yapıdır. Bu açıdan da 15 Temmuz mahkemelerinin takibi bizim için ayrı bir önem taşıyor. Her gün bir veya birden fazla ilçe teşkilatımız Sincan mahkemeleri önünde nöbet tutuyor. Nöbetlerimiz devam edecek. Belediyelerimiz orada çadırlar açtılar. Ayrıca her gün görevli olan ilçemiz günlük takiplerini yapıyor” dedi.

BAŞKENT ETKİNLİKLERİNİ BİZ YÜRÜTÜYORUZ

Ankara il teşkilatının yoğun bir çalışma temposu yürüttüğünü dile getiren Nedim Yamalı,  “Son 3 senedir partimizin çok yoğun bir gündemi var. Ankara teşkilatının bir özelliği var. Genel merkezimizin, Cumhurbaşkanımızın Başkent’te yaptığı bütün programların organizasyonu Ankara İl Teşkilatı tarafından gerçekleştiriliyor. 15 Temmuz’da yapılan etkinliklerin tamamı il teşkilatımız tarafından gerçekleştirildi. Şimdi de partimizin kuruluş yıldönümü etkinlikleri var. Bunda yine Ankara İl Teşkilatları aktif görev alıyor. Bir taraftan bu çalışmaları yürütüyoruz, diğer taraftan bu senenin başından itibaren başlamış olan mahkemeler önündeki çalışmaları, takipleri yürütüyoruz” şeklinde konuştu. 

2019 SEÇİMLERİNE HAZIRLANIYORUZ

2019 seçimleri öncesi kongre sürecine giren Ak Parti ilçe teşkilatları hakkında bilgi veren Nedim Yamalı, “Teşkilat olarak bir kongre dönemine giriyoruz. 25 tane ilçemizin kongrelerini yapacağız. Daha sonra il teşkilatımızın kongresini yapacağız. Böylelikle 2019 yerel ve genel seçimlerine teşkilatlarımızı hazır hale getireceğiz. Ankara teşkilatları çok başarılı teşkilatlardır. 15 Temmuz’da da iyi bir sınav veren teşkilatlardır. O yüzden kongre çalışmalarından da zorlanmadan çıkacağımızı düşünüyorum” şeklinde açıkladı. 
Her kongre döneminde değişimlerin olduğunu bunu iyileştirme olarak gördüklerini ifade eden Yamalı, “Kongrelerde sürekli değişimler olur. Bir değişimden ziyade bir iyileştirme ihtiyacı varsa bu yapılır. Zaten buna yönelik çalışmalar yürütülüyor. 2014’ün sonunda da 25 ilçemizin kongresini yaptık. Fakat 2014’ten sonra 10’a yakın ilçemizde tekrar ara değişiklikler yaptık. Kongrede seçilmiş ilçe başkanlarından bazılarını 1 buçuk yıl içerisinde değiştirdiğimiz oldu. Bu bizde sürekli devam eden iyileştirme çalışmalarıdır. Şimdi ilçelerimizi tek tek değerlendiriyoruz. Genel merkezle de istişare halindeyiz. Gelecek planlamasını yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Ankara teşkilatları olarak sosyal çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Ak Parti İl Başkanı Nedim Yamalı, “Ankara’da 1433 mahalle var. Biz buralarda mahalle teşkilatlarımız var. Her mahallemizde engelliler sorumlumuz var. Yine mahallelerimizde uyuşturucu ile mücadele sorumluları oluşturuyoruz. Bu kapsamda Yeşilay, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet birimleri ile ortaklaşa çalışıyoruz. Aynı zamanda bütün ilçe ve mahalle teşkilatlarımızda şehit ve gaziler ile ilgili birimlerimiz var. Şehit yakınları ve gaziler kesinlikle ihmal edilmiyor”

HAKAN ŞAHİN-HABERVAKTİM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.