"Müzeler için akademik çalışma" son aşamada

"Müzeler için akademik çalışma" son aşamada

“Marka İletişiminde Müzelerin Rolü: Ankara Örneği” projesinin son aşamasına gelindi. İnstagram paylaşım hareketi 18 Mayıs’ta başlıyor.

18-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında Ankara’da yer alan müzeleri ziyaret edenler kendi Instagram hesaplarından ‘ankaramüzeleri’ hashtagi ile fotoğraflarını paylaşarak etkinliğe katılabilecek. Dünyada birçok örneği olan bu paylaşım hareketinin temel hedefi, kültürel mekanları daha erişilebilir hale getirmek, sosyal ağ etkileşimlerini teşvik etmek ve ziyaretçilerin ilgi çekici yollarla bağlantı kurma imkanı bulması olacak.

Doç. Dr. Burcu Zeybek ve Doç. Dr. İlknur Doğu Öztürk’ün yürütücülüğünü yaptığı, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) tarafından desteklenen “Marka İletişiminde Müzelerin Rolü: Ankara Örneği” projesinin son aşamasına gelindi.

18-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında Ankara’da yer alan müzeleri ziyaret edenler kendi Instagram hesaplarından ‘ankaramüzeleri’ hashtagi ile fotoğraflarını paylaşarak etkinliğe katılabilecek. Böylece o hafta içinde hesabını erişime açmış olan ziyaretçilerin paylaşımları kendi deneyimleri ve görüşleri çerçevesinde analiz edilecek. Dünyada birçok örneği olan bu paylaşım hareketinin temel hedefi, kültürel mekanları daha erişilebilir hale getirmek, sosyal ağ etkileşimlerini teşvik etmek ve ziyaretçilerin ilgi çekici yollarla bağlantı kurma imkanı bulması olacak.

haber1-002.jpg

MÜZE UZMANLARI EĞİTİLDİ

2 yıldır devam eden proje bünyesinde konusunda uzman birçok akademisyenin katıldığı paneller gerçekleştirildi, akademik yayınlar yapıldı. Bunların yanı sıra paylaşım hareketi öncesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle 28 Nisan 2023 tarihinde Ankara’da müze uzmanlarına yönelik “Çağdaş Müzecilik Anlayışında İletişim ve Etkileşim” başlıklı bir eğitim gerçekleştirildi.

Eğitimin ilk bölümünde Doç. Dr. İlknur Doğu Öztürk tarafından kendini daha iyi ifade etme ve etkin dinleme becerilerine değinildi. Bununla birlikte beden dili ile yansıtılan ifadelerin anlamları aktarıldı. Projenin motto odaklı paylaşım bölümünü anlatan Doç. Dr. Burcu Zeybek ise paylaşım hareketiyle neyi amaçladıklarını ve bununla gerçekleşecek bilimsel yayınların Ankara’nın marka kent olmasına sağlayacağı katkı üzerinde durdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.