Nigel Hayes-Davis Müslüman mı?

Nigel Hayes-Davis Müslüman mı?

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın ABD’li siyahi basketçisi Nigel Hayes-Davis’in oruç açtığı görüntüleri gündem oldu. Peki, Nigel Hayes-Davis Müslüman mı?

Fenerbahçe Beko’nun uzun forveti ABD’li Nigel Hayes-Davis’in oruç açtığı görüntüleri sosyal medya platformuna bomba gibi düştü. Özellikle 30 gün oruç tuttuğu öğrenilen skorer basketçi, Alba Berlin karşılaşmasında 50 sayı atarak bir rekora imza atmıştı ve performansı çok konuşulmuştu.

Paylaşılan görüntülerin ardından ise ABD’li basketçinin Müslüman olup olmadığı merak konusu oldu. Peki, Nigel Hayes-Davis Müslüman mı?

NİGEL HAYES-DAVİS KİMDİR?

Birleşik Amerikalı forvet Nigel Hayes-Davis, 16 Aralık 1994 tarihinde Westerville, Ohio'da doğdu. Kolej kariyerinde Wisconsin üniversitesinin formasını giydi. Wisconsin'den mezun olduğu sezonda (2016-2017), ortalama 14.0 sayı, 6.6 ribaund ve 2.7 asist performansıyla dikkat çekti.

2017 yazında NBA Yaz Ligi'nde New York Knicks ile tecrübe kazandı. Aynı sezon içinde New York Knicks, Los Angeles Lakers, Toronto Raptors ve Sacramento Kings gibi NBA takımlarıyla kısa süreli sözleşmeler yaptı, ancak en önemli fırsatını G-League takımlarından Westchester Knicks ile buldu.

2018 yazında Avrupa'ya gelme kararı alarak Galatasaray ile sözleşme imzaladı. Galatasaray'daki ilk sezonunda Basketbol Süper Ligi'nde 12.6 sayı, 5.4 ribaund ve 2.0 asist ortalamalarıyla başarılı bir performans sergiledi. EuroCup'ta ise 15.7 sayı, 5.6 ribaund, 1.8 asist, 1.1 top çalma ve 17.8 verimlilik puanı istatistikleriyle öne çıktı.

Avrupa'daki başarılı performansı ona EuroLeague'e adım atmada fırsat verdi. 2019 yazında Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas ile anlaşarak EuroLeague'de mücadele etti. İlk sezonunda 6.3 sayı, 3.5 ribaund ve 1.0 asist ortalamaları yakaladı. İkinci sezonunda ise 9.5 sayı, 3.9 ribaund ve 1.2 asist performansıyla öne çıktı. Zalgiris ile 2020 ve 2021 yıllarında Litvanya Kupası'nı, 2021'de ise Litvanya Ligi'ni kazandı.

2021 yazında eski koçu Sarunas Jasikevicius'un çalıştırdığı Barcelona'ya transfer oldu. Barcelona ile 37 EuroLeague karşılaşmasında boy gösteren Nigel Hayes-Davis, ortalama 6.6 sayı, 3.1 ribaund ve 1.0 asist performansı sergiledi. Aynı sezonda Barcelona ile İspanya Kupası şampiyonluğu yaşarken, EuroLeague'de yarı finale yükseldi.

NİGEL HAYES-DAVİS MÜSLÜMAN MI?

29 Mart 2024 tarihinde EuroLeague’de Fenerbahçe, Alba Berlin’i sahasında 106-68 mağlup etmişti ve bu karşılaşmada ise takımın uzun forveti Nigel Hayes-Davis, 50 sayı atarak Avrupa’da bir rekor kırmıştı. 30 gün boyunca oruç tuttuğu ifade edilen ABD’li basketçi Nigel’in bu performansı çok konuşulmuştu. Öte yandan, Tarık Biberovic’in açıklamalarına göre; Nigel’in, takım içindeki Müslüman diğer oyunculardan görerek, 1-2 gün oruç tutmak istediği ortaya çıkarken, bu ibadet siyahi basketçinin hoşuna gitti, daha sonra orucunu 30 güne tamamladı. Nigel Hayes-Davis’in Hristiyan olduğu hala bilinirken, orucu hoşuna gittiği için tuttuğu takım arkadaşlarından öğrenildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.