O yıldız için transferde derbi: Ali Koç ve Dursun Özbek büyük oynuyor
Bayern Münih’te sözleşmesi sona eren Alman yıldız Leroy Sane için transfer yarışı kızıştı. Galatasaray ve Fenerbahçe, oyuncunun menajeri Zahavi ile temasa geçerken; İngiltere ve İtalya’dan da ciddi talipler devrede.
Bayern Münih ile sezon içinde masaya oturan Leroy Sane, kulüpten gelen yeni sözleşme teklifine önce sıcak baksa da, menajeri Pini Zahavi ile yaptığı görüşmenin ardından kararını değiştirdi. Sportif Direktör Max Eberl'den beklediği adımı göremeyen Alman futbolcu, yeni kontratı geri çevirdi. Bayern cephesinde Sane için ısrar sürerken, yıldız oyuncunun geleceği belirsizliğini koruyor.
TÜRKİYE’DE İKİ DEV KULÜP YARIŞTA
Sane'nin adı ilk olarak Galatasaray'la anıldı. Alman basınından Sky, sarı-kırmızılıların yıllık 10 milyon euroyu aşan bir teklif sunduğunu yazdı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un da devreye girmesiyle Türkiye'de rekabet büyüdü. Fenerbahçe'nin de oyuncu için ciddi bir teklif sunduğu ve menajer Zahavi ile ilk teması kurduğu ifade ediliyor.
AVRUPA’DAN YOĞUN İLGİ
Leroy Sane’ye ilgi sadece Türkiye ile sınırlı değil. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham ve Arsenal de oyuncuyu yakından takip ediyor. Ayrıca İtalya şampiyonu Napoli, teknik direktör Antonio Conte’nin talebi üzerine transfer görüşmelerine başladı. Napoli yönetimi, Conte’ye güçlü bir kadro kurma sözü verirken, Sane’yi bu yapının kilit parçası olarak görüyor.
GERİDE KALAN SEZONDA ETKİLİ PERFORMANS
29 yaşındaki futbolcu Bayern Münih formasıyla geçtiğimiz sezon 45 maçta süre aldı. Bu karşılaşmalarda 13 gol atıp 6 asist yapan Sane, ofansif katkısıyla dikkat çekti. Kariyerinin zirve döneminde piyasa değeri 100 milyon euroya kadar çıkan yıldız oyuncu, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray’a karşı oynadığı maçta da Rams Park’ta yaptığı asistle Türk futbolseverlerin hafızasında yer etti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.