‘Öğrenciler Kitap Okusun’ Dedi 25 Kuruşa Kitap Satmaya Başladı

‘Öğrenciler Kitap Okusun’ Dedi 25 Kuruşa Kitap Satmaya Başladı

Yenimahalle’de 20 yıldır, ikinci el kitap alıp satan Ali Gündüz, imkanı olmayan vatandaşların ve öğrencilerin uygun fiyatlara kitap sahibi olabilmesi için yıllardır 25 kuruşa, 1 TL’ye, ve 2 TL’ye kitap satıyor.


KAMPANYALI KİTAP ALMA FIRSATI
Fahiş fiyatlara satılan kitapların aksine hem uygun fiyatlara herkesi özellikle öğrencileri kitap sahibi yapan Gündüz bir de müşterilerine kampanya imkanı sunuyor. Gündüz, 5 kitap alana 5 kitap, 3 kitap alana 2 kitap hediye ediyor. Oku-değiştir kampanyası adı altında ise 25 kuruşa kitap veriyor. Gündüz’ün en fazla müşterisi ise öğrencilerden oluşuyor.
ARŞİV BÖLÜMÜ DE VAR
Öğrencilerin yanı sıra araştırmacılar tarafından da kitapevinin büyük rağbet gördüğünü belirten Gündüz, “Burada arşiv bölümümüz de var. Araştırmacılar geliyor Ankara’daki büyük kütüphanelerde bulamadıklarını burada buluyorlar. Yenimahalle değil Ankara genelinden de geliyorlar” dedi.

Fotoaltı: Gündüz, öğrenciler tarafından en çok İslami kitapların ve ders kitaplarının tercih edildiğini söyledi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ülkemizde okuma oranının giderek düştüğü, kitap fiyatlarının ise her geçen gün arttığı bu günlerde Yenimahalle’de kitapçılık yapan Ali Gündüz, imkanı kısıtlı olan vatandaşların da çok cüzi fiyatlara kitap sahibi olması için 20 yıl önce takdir edilecek bir çalışmaya imza attı.
UYGUN FİYATLARA KİTAP SAHİBİ OLUNUYOR
Yüz binlerce ikinci el kitabı ve çeşitli yazılı ürünleri orta halli bir dükkanda toplayan kitapçı Gündüz, özellikle öğrencilerin ve okumak isteyip de kitap alamayan kişilerin kitap sahibi olabilmesi için 20 yıldır çok uygun fiyatlara kitap satıyor. 25 kuruşa, 1 TL’ye, 2 TL’ye kitap satan Gündüz, aynı zamanda kitaplar için kampanya imkanı da sunuyor. Gündüz, 5 kitap alana 5 kitap, 3 kitap alana 2 kitap hediye ediyor. Okuyup değiştirme imkanı da sunan Gündüz, bu değişimi ise 25 kuruşa yapıyor. Gündüz, getirilen her türlü yazılı malzemeyi de satın alıyor.
25 KURUŞA BİLE KİTAP VAR
Kitapevindeki kitap dolu rafların arasında yürümekte bile insanlar zorluk yaşıyor. Kitapçı Gündüz, gelen kitapları kayıt etmediği gibi her kitabı konusuna göre sıralıyor. Bu sayede aranılan kitabı kolayca bulabiliyor. İmkanı olmayan kişilerin ikinci el kitaplara çok rağbet gösterdiklerini anlatan Ali Gündüz, “İnsanlar ikinci ele daha fazla rağbet gösteriyor. 20 liraya satılan kitaplar bizde 2 lira. Değiştirme ücreti ise kitap başına 25 kuruş. Yani istediği bir kitabı çocuk 25 kuruşa okumuş oluyorsunuz. Çok öğrenci geliyor buraya istediği kitabı da burada buluyor” dedi.
ARŞİV BİLE BULUNUYOR
Yüz binlerce kitabın arasında istediği kitabı rahatlıkla bulabildiğini anlatan Gündüz,   “Şuanda çoğu kitabın yerini biliyorum. Zaten kitapları konu konu arıyorum. Normalde burada en az 3 kişinin çalışması gerekiyor ama ben tek kişi çalışıyorum. İşler çok iyi ama yürütmekte zorlanıyorum artık” diye konuştu. Öğrencilerin yanı sıra araştırmacılar tarafından da kitapevinin büyük rağbet gördüğünü belirten Gündüz, “Burada arşiv bölümümüz de var. Araştırmacılar geliyor Ankara’daki büyük kütüphanelerde bulamadıklarını burada buluyorlar. Yenimahalle değil Ankara genelinden de geliyorlar” şeklinde konuştu. Gündüz, öğrenciler tarafından en çok İslami kitapların ve ders kitaplarının tercih edildiğini de söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.