Ohal Komisyonu başvuru takip sistemi kuruluyor

Ohal Komisyonu başvuru takip sistemi kuruluyor

OHAL Komisyonu kaç kişiden oluşuyor? Ohal Komisyonu’nun üyeleri kimlerden oluşuyor? Ohal Komisyonu’ndan ilk karar çıktı mı? Ohal Komisyonu bünyesinde başvuru takip sistemi kuruluyor. İşte Ohal Komisyonu'na dair herşey:

OHAL Komisyonu kaç kişiden oluşuyor? Ohal Komisyonu’nun üyeleri kimlerden oluşuyor? Ohal Komisyonu ilk karar çıktı mı? Ohal Komisyonu bünyesinde başvuru takip sistemi kuruluyor. İşte Ohal Komisyonu'na dair herşey:

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası yayınlanan KHK’larla kamuyla ilişiği kesilenler ile tesis edilen işlemlere ilişkin başvuruları değerlendirmek üzere kurulan ve kamuoyunda OHAL Komisyonu olarak bilinen Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu ilk kararlarını verdi.

15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL kapsamında yayınlanan KHK’lar ile 107.175’i kamu görevinden çıkarılma olmak üzere toplam 111.895 tedbir işlemi uygulanmış, 685 sayılı KHK ile kurulan OHAL Komisyonuna 104 bin 657 başvuru yapılmıştı. 

OHAL Komisyonu kaç kişiden oluşuyor? Ohal Komisyonu’nun üyeleri kimlerden oluşuyor? Ohal Komisyonu’ndan ilk karar çıktı mı?

İşte bu soruların cevapları haberimizde: 

Ohal Komisyonu’nda 80’i hakim, uzman ve müfettişlerden oluşan raportör olmak üzere toplam 200 personel görev yapıyor. 

Ohal Komisyonu’nda 104 bin 657 başvuruyu bu 200 personel değerlendiriyor.

Ohal Komisyonu’na son başvuru tarihi:

Komisyona, haklarında 695 sayılı KHK ile işlem tesis edilenlerin son başvuru tarihi 21 Şubat 2018, 697 sayılı KHK ile işlem yapılanların son başvuru tarihi ise 12 Mart 2018’dir.

Ohal Komisyonu kararları.. İlk karar çıktı mı?

18 Ocak 2018 tarihi itibariyle Ohal Komisyonuna toplam 104.789 başvuru yapıldı. Komisyon tarafından verilen karar sayısı (mahkemelere gönderilenler hariç) dikkate alındığında, incelemesi devam eden başvuru sayısı 101.885.

Komisyon’dan yapılan açıklama şöyle:

“22 Aralık 2017 tarihinden itibaren karar verme sürecine başlamış olan Komisyon tarafından 18/01/2018 tarihi itibariyle verilen karar sayısı;

(1) 206’sı mahkemelere gönderme şeklinde ön inceleme kararı ve Komisyonda başvurusu bulunan kişilere ilişkin verilmiş 1.984 ön inceleme kararı,

(2) Başvuru dosyası üzerinden verilen (40’ı kabul ve 880’i ret) 920 inceleme kararı, olmak üzere toplam 3.110’dur.”
Komisyon, başvurulara ilişkin inceleme ve değerlendirme çalışmalarına devam ediyor. 

Ohal Komisyonu başvuruları takip edilebilecek

Öte yandan, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başvuru Takip Sistemi kuruluyor. 

Komisyona yapılan başvuruların safahatı hakkında başvuruculara bilgi edinme imkanı sağlamak amacıyla https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.trinternet adresi üzerinden,  “OHAL Komisyonu Başvuru Takip Sistemi” uygulaması, yazılımının tamamlanmasını müteakiben Şubat ayının ilk haftasında erişime açılacak.

Başvurucular, bu takip sistemi üzerinden giriş yaptıktan sonra “Başvurunuzun incelemesi devam etmektedir.” ya da “Başvurunuz hakkında verilen karar ilgili kuruma gönderilmiştir.” bilgilerini görecekler.

Ayrıca Komisyon kararları, kişilerin en son görev yaptıkları kurumlara gönderilecek ve bu kurumlar tarafından başvurucuya tebliğ edilecektir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.