OKULLARIMIZ RUHSUZ

OKULLARIMIZ RUHSUZ

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır eğitime yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kır’ın yazılı olarak yaptığı açıklamada, okulların çocukların ruhlarına hitap etmediğini söyledi.

ADEM GÜRSOY - HABERVAKTİM

Yeni Eğitim ve Öğretim yılının açılışı münasebetiyle Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Türk eğitim sitemindeki problemlere değinen Kır, “sorun üreten eğitimden çözüm üreten eğitime geçilmelidir” temennisinde bulunurken okullarda ruhsuz eğitim olduğunu vurguladı. Kötülüklerin kaynağının ise ruhsuz eğitim olduğunu öne sürdü.

İDEOLOJİK KARARLAR KARARTIYOR

Sözü edilen açıklamada, 2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın herkese hayırlı olmasını dileyen Mustafa Kır önemli uyarılarda bulundu: İnsanın yaradılış durumu, psikolojik, biyolojik ve ruhsal konumu dikkate alınmadan eğitim sisteminde denenen yapısal değişiklikler çocuklarımızın geleceğini olumsuz etkilemekte, özellikle 28 Şubat sürecinde olduğu gibi farklı düşünen kesimleri ortadan kaldırma ve kökünü kurutma adına alınan ideolojik kararlar gençliğimizin geleceğini karartmakta ve hayallerini yıkmaktadır.

ÇÖZÜM YERİNE SORUN ÜRETİYOR

Eğitimdeki hedefsizlik eğitim sisteminin en önemli sorunudur diyen Kır açıklamalarına şöyle devam etti: “Ne yazık ki Milli Eğitim Temel Kanunu’nda belirlenen temel amaç ve ilkeler gençlerimizin dünyasını ve ahretini birlikte kucaklayamıyor. Onların ruh yapısında olumlu değişiklikler meydana getiremiyor. Eğitim sistemi sorun çözme yerine sorun üretiyor.  Buna rağmen sorunlar halının altına süpürülerek resmi ideolojinin ve bürokrasinin payandası ile sistem yürütülmeye çalışılıyor.

OKULLARIMIZ, ÇOCUKLARIMIZIN RUHLARINA HİTAP EDEMİYOR

Ülkemizde rol model eğitimci, rol model ana-baba rol model arkadaşların ağırlıkta olmadığı söyleyen Kır, açıklamalarına şöyle devam etti: “Çocuklarımız kötü modellerin etkisi altında kalarak; ya alkolün, ya uyuşturucunun, ya şiddetin, ya çetenin ya da kendilerini terörün kucağında buluyor. Çünkü sistem iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, günah ile sevabı, meşru ile gayri meşruyu, helal ile haramı, faydalı ilime yönelmeyi, faydasız ilimden kaçınmayı, iyi vatandaş olma yerine iyi insan olmayı, Hak ile batılı birbirinden ayıracak davranışların gönüllerde ve zihinlerde yer bulmasına yönelik çalışmıyor.

HER DAVRANIŞ BİZLERİN ESERİ

Çocuklarımız bizlerin aynasıdır diyen Mustafa Kır, şu bilgileri verdi: "Her doğan çocuk İslam fıtratı üzerine doğar. Onu Yahudileştiren, Hıristiyanlaştıran ya da Mecusileştiren anne ve babasıdır." Hadisi şerifinde de ifade edildiği üzere her çocuk günahsız ve bütün kötülüklerden arınmış olarak doğmaktadır.  Modeller her türlü davranışlarında rol modellere özenirler. Çocuklarımız bizlerin aynasıdır. Onlarda görülen iyi ve kötü davranışların kaynağı bizleriz. Eğitim yetişmiş neslin yetişen nesle bilgi beceri ve kültürünü aktarma olayıdır. Öyleyse çocuklarımızda gördüğümüz olumlu ya da olumsuz her davranış bizlerin eseridir.”

YA ÖĞRETENLERDE YA DA ÖĞRETİLENLERDE SORUN VAR

Çocuklarda ters giden şeylerin olduğunu söyleyen Kır, şöyle devam etti: “Gençlerimiz büyüdükçe, bilgi edindikçe daha faydalı, daha hoşgörülü, daha üretken olması gerekirken okudukça adeta çıldırıyorsa; şiddet, terör, cinayet vurgun soygun, madde bağımlılığı gibi kötü işlere kendini kaptırabiliyorsa ya anne ve babalarda, ya terbiye metodunda sorun vardır demektir. Okullarımız eğitim ve öğretimin yapıldığı,  güzel davranışların kazandırıldığı yerler olması gerekirken kötülüklerin kazandırıldığı mekânlar haline gelmiş ise ya okullarda ya da okutulanlarda ya da okutanlarda ters giden bir şeyler vardır demektir.”

BAĞIMLILIK İLKOKULA İNDİ

Okul çevrelerinin, başıboş insanların barınağı, uyuşturucu tacirlerinin,  sığınağı haline gelmesi öğrenciler üzerinde yapılan istatistikî rakamlara yansıdığını söyleyen Kır, yapılan istatistiklerin sonuçlarını paylaşırken tehlikenin boyutuna dikkat çekti: “Öğrencilerin % 80 inin sigara aldığını, % 36 sının uyuşturucu kullandığını. %65 inin bir defa denediğini  % ’74 ünün şiddet gördüğünü %65 inin şiddet uyguladığını ifade etmesi madde bağımlılığının ilkokullara kadar inmesi sorunun boyutunun nerelere uzandığını göstermektedir.”

KÖTÜLÜKLERİN KAYNAĞI RUHSUZ EĞİTİMDİR

Şiddetin, madde bağımlılığının, tacizin kaynağı insanın yaradılış yapısı dikkate alınmadan verilen ruhsuz eğitimdir diyen Kır açıklamalarına şöyle devam etti: “Ruhsuz eğitim sistemi ile gençlerin istikbale matuf hayalleri yıkılmakta, gelecekleri karartılmakta yarınına güvensizlik aşılanmaktadır.     Ruhsuz eğitim sistemi ile öfkeler kontrol altına alınamamakta sorunlar kördüğüm olmaktadır. Ruhsuz eğitim sistemi ile aile içi terbiye ve disiplin sağlama yetersiz, sosyal iletişim becerileri zayıf kalmaktadır. Özellikle nitelikli eğitimci yetiştirilememesi okullarda nitelikli eğitim verilememesi rehberlik hizmetlerinin amaçları dışında kullanılması, müfredatın çağın gereklerine göre yenilenmemesi, kontrolsüz internet kullanımı, cinsel içerikli TV programları, şiddet konulu film ve diziler aile yapısını yozlaştıran magazin,  ölüm, intihar, cinayet haberlerinin pervasızca yayınlanması sistemi zaafa uğratan ve madde bağımlılığını şiddeti, tacizi körükleyen ahlaki erozyonu ve manevi tahribatı artıran sebeplerden bazılarıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.