Ömer Budak: ‘Davanın sonuna kadar takipçisiyiz’

Ömer Budak: ‘Davanın sonuna kadar takipçisiyiz’

Birlik-Haber Sen Genel Başkanı Ömer Budak, 15 Temmuz darbe girişiminde cuntacıların TRT’ye düzenlediği baskının da dahil olduğu Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Davasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Darbecilerin kendilerini göstermek için kaynak olarak halkın televizyonu olan TRT’yi kullandıklarını belirten Birlik-Haber Sen Genel Başkanı Ömer Budak milletin boğun eymeyerek darbeyi kabullenmeyişinin  ve gösterdiği direnişin seyiri değiştirdiğini, günün artık suçluların cezasını çekme günü olduğunu belirtti.

Davaların takipçisiyiz

Birlik-Haber Sen Genel Başkanı Ömer Budak darbe gecesi  Trt’de sağa sola ateş eden insaların, stüdyoları işgal edenlerin, insanları ters kelepçe ile kelepçeletenlerin yargılama gününün geldiğini ve davaları sonuna kadar takip edeceklerini belirtti. Bir hukuk devleti olarak adil bir yargılama sistemi olduğunu belirten Başkan Budak, suçluların hak ettikleri cezalarını çekeceğini belirtti.

TRT’ye ilk gidenler arasındayız

TRT’ye yapılan İşgal girişimin başarısız olduğunu belirten Ömer Budak, darbe gecesi TRT’ye ilk gidenler arasında olduklarını belirtirken,  konfederasyon başkanının talimatı ile yaklaşık 50 bin üyeyi TRT’ye davet ettiklerini,  TRT’yi işgalcilerden geri almayı amaçladıklarını ive hedeflerine ulaştıklarını belirtti.

Vatandaşlar Davaları Takip Etsin

TRT’yi darbeci hainlerden nasıl kurtardıysak, davalarının da takipçisi olacaz diyen Başkan Budak,  suçlu olanların cezasını çekeceklerine inandıklarını belirtirken, Memur-Sen olarak bütün davaların takipçisi olduklarını ve ilk günden beri  Sincan Cezaevinde bulunduklarını dile getirdi. Vatandaşların ve siyasilerin  davalara olan ilgisinin azalmaması gerektiğini belirten Budak, vatandaşların  davaları takip etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Birçok kazanım elde ettik

Yapılan toplu sözleşmeler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Budak, PTT çalışanlarına kazandırdıkları servis hakları ile ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Budak, “Dağıtıcı arkadaşlara  mali imkanlar sağlayan kazanımlar elde ettik. Bir dağıtıcı arkadaşımızın ücretinde yıllık yüzde 35’e varan artış olacak. Gişe ve veznedar arkadaşlarımızın ücretlerinde artışlar olacak. Bunun gibi birçok mali kaznımlar elde ettik. PTT çalışanları arkadaşlarımıza servis hakkı kazandırdık. Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde ilerletiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sosyal Haklar Ön Plana Çıktı

Mali kazanımların yanında sosyal hakların da ön plana çıktığını belirten Budak, “Hac izni, Cuma namazı izni, helal gıda ile ilgili  bizi çok ilgilendiren mali kazanımlarında önüne geçen kazaımlar elde ettik. Bizim için mali hakların yanında sosyal haklarda çok önemlidir. Yapılan toplu sözleşmelerde İnsan onuruna yakışır çalışma ortamları, iş güvencesi gibi birçok kazanımlarımız mevcuttur.” dedi.

Kamu çalışanlarına faydalı olacak

Yapılan toplu sözleşmeler ile elde edilen hakların kamu çalışanlarına faydalı olacağına inandıklarını belirten  Budak, “Mali kazanımlar önemli olduğu gibi sosyal kazanımlarda önemli. Biz bir kapı açtık bunun da devamının geleceğine inanıyoruz. Elde edilen kazanımların kamu çalışanlarına faydalı olacağına inanıyoruz.” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.