Örgütün 18-24 Mart Planı

Örgütün 18-24 Mart Planı

Türkiye’de kanlı eylemlere imza atan terör örgütü PKK’nın Nevruz kutlamalarını da bahane ederek 18-24 Mart tarihleri arasında daha büyük eylemler yapmak için meydanlara ineceği öğrenildi.

KORSAN NEVRUZ KUTLAMALARI YAPILACAK
İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgilere göre PKK’nın öncülük ettiği 10 tane sol terör örgütünün başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere 18-24 Mart arasında ülke genelinde bombalı eylem yapabileceklerinin kuvvetle muhtemel olduğu kaydedildi. 21 Mart’taki Nevruz kutlamalarının yasaklanmasına rağmen korsan kutlamaların yapılacağı ve kutlamalar esnasında devlet aleyhine insanları kışkırtarak daha büyük kalkışmaya zemin hazırlanacağı belirtildi. ASKERİYEDEN ÖNLEM
Öte yandan PKK’nın büyük eylemlere imza atmak için hazırlandıkları tarihler arasında, teröristlerin ilk hedefinde olan askeri birliklerde birtakım önlemlerin alındığı öğrenildi. Söz konusu tarihler arasında önlem amaçlı resmi askeri araçların birlik dışına minimum seviyede çıkarılacağı kaydedildi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Güneydoğu’da ve bazı büyükşehirlerde çeşitli terör olayları gerçekleştiren eli kanlı terör örgütü PKK’nın 18-24 Mart tarihleri arasında ülke genelinde daha büyük olaylar yapmak için harekete geçeceği öğrenildi. 
HEDEF BÜYÜK KENTLER
İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgilere göre PKK’nın öncülük ettiği ve ‘Birleşik Devrim Hareketi’ adı altında birleşen 10 tane sol terör örgütünün başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere 18-24 Mart arasında ülke genelinde bombalı eylem yapabileceklerinin kuvvetle muhtemel olduğu kaydedildi.
KORSAN NEVRUZ KUTLAMALARI
Valilikler tarafından 21 Mart’taki Nevruz kutlamalarının yasaklanmasına rağmen örgüt üyeleri tarafından kalabalık oluşturmak için korsan Nevruz kutlamalarının gerçekleştirileceği, kutlamalar esnasında halkı devlete karşı kışkırtarak daha büyük kalkışma için zemin hazırlanacağı belirtildi. Nevruz için toplanan kalabalıkların içinde de “Devlet önlem almadı. Katil devlet” demek ve halkı biraz daha galeyana getirmek için bombaların kendilerince patlatılabileceği de gelen bilgiler arasında.  
ASKERİYEDEN ÖNLEM
Öte yandan PKK’nın büyük eylemlere imza atmak için hazırlandıkları 18-24 Mart tarihleri arasında, teröristlerin ilk hedefinde olan askeri birliklerde birtakım önlemlerin alındığı öğrenildi. Söz konusu tarihler arasında önlem amaçlı resmi askeri araçların birlik dışına minimum seviyede çıkarılacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.