Ortalama 4 Asgari Ücretlinin Maaşına Denk Geliyor

Ortalama 4 Asgari Ücretlinin Maaşına Denk Geliyor

İşsiz sayısının 3 milyonu geçtiği, asgari ücretin bin 300 TL olduğu ülkemizde, dün piyasaya giren ve 3 bin 249 TL'den fiyatlarla satışa sunulan bir akıllı cep telefonuna sahip olabilmek için gece yarısı onlarca vatandaşlar kuyruğa girdi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Türkiye’de ilk kez dün gece satışa sunulan Apple’ın yeni akıllı telefonları iPhone 7 ve 7 Plus satın alabilmek için onlarca vatandaşlar, birçok kente olduğu gibi Başkent'teki iki AVM'de de uzun kuyruklar oluşturdu. 13 Ekim’i 14 Ekim’e bağlayan gece saat 00.01 itibariyle AK Köprü ile Eskişehir yolu üzerindeki AVM'lerde tüketicilerle buluşturulan ve 3 bin 249 TL ile 6 bin 500 TL arasında değişen fiyatlara satılan yeni akıllı telefon modelleri büyük rağbet gördü.

4 ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞI KADAR

Vatandaşlar, ortalama 4 asgari ücretlinin maaşına denk gelen akıllı telefonların satıldığı mağazaya gece satışı başlamadan saatler önce gelerek sıraya girdi. Soğuğa rağmen telefon için uzun kuyruklar oluştu. iPhone 7'yi ilk alan olmak için birbirleriyle yarışan vatandaşlar mağazaya girer girmez kasaya yöneldi. Vatandaşlar, yeni telefonlarına kavuşmak için heyecanla bekledi. Yeni telefonlarını alan vatandaşlar ise heyecanlı olduklarını dile getirdi.
DUYARLI VATANDAŞLAR SİTEM ETTİ
Satışın yapılacağı mağazaların adresleri ise Başkentli vatandaşların cep telefonlarına mesaj olarak gönderildi. Bazı vatandaşlar ise bu çılgınlığı sosyal medya üzerinden eleştirdi. Bir sosyal medya kullanıcısı ise "Bir garibana yardım et desek bizden önce ağlayan, ama iPhone 7 için kuyruk oluşturan Türkiye'deki fakirlik oranını tartışmayalım isterseniz?" diyerek sitemde bulundu. Öte yandan Türkiye'de işsizlik oranı, yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleşti. İşsiz sayısı 247 bin kişi artarak 3 milyon 127 bin kişi oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.