Ostim’de iş çok işçi yok

Ostim’de iş çok işçi yok

Ülkemizde işsizlik oranı artmasına rağmen pek çok firma çalıştıracak işçi arıyor. Başkentli sanayiciler, firmalarının önüne büyük puntolarla "eleman ilanı" asmalarına rağmen yine de işçi bulmakta zorluk çekiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini önceki gün açıkladı. İşsizlik oranı Temmuz ayında Haziran ayına göre arttı. Haziran'da yüzde 10.2 olan işsizlik, Temmuz'da 10.7 olarak gerçekleşti. Toplam işsiz sayısı 4 milyon 443 bin oldu. Rakamlar işsiz sayısının arttığını gösterse de Başkent'in önemli sanayi bölgelerinde eleman ihtiyacının had safhada olduğu görülüyor. Firma sahipleri, vasıflı-vasıfsız eleman bulamamaktan yakınıyor. 

İŞ KAPISI ÇOK AMA...

Ostim Organize Sanayi Bölgesi, İvedik Organize Sanayi Bölgesi, Hurdacılar Sitesi, Siteler başta olmak üzere birçok nokta işsize iş kapısı durumda. Bu sanayi bölgelerinde dolaştığınızda adım başı iş ilanı görebiliyorsunuz. Firmaların giriş kapılarında, "Vasıflı-vasıfsız eleman alınacaktır" yazılı iş ilanları bulunuyor. Sanayide adım başı iş imkanı olmasına rağmen pek çok işsiz çeşitli sebeplerden ötürü çalışmak istemiyor. 

İŞSİZ DE İŞVEREN DE HAKLI!

Sanayi bölgelerinde görüştüğümüz işverenler, aylardır işçi aramalarına rağmen bir türlü bulamadıklarını bu yüzden iş yetiştirememekten dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını aktarıyor. İş arayanlar işsizler ise sanayi bölgelerinde iş imkanının çok olduğunu ancak şartlarını kendilerine uymadığını söyleyerek tercih etmiyor.  

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.