Otantik bir mekân; Elâzığ Çay Evi

Otantik bir mekân; Elâzığ Çay Evi

Çankaya Anıttepe Mahallesi Onur Sokak’ta bulunan Elazığ Çay Evi Ankaralıların yeni gözde mekânlarından biri haline geldi.

Elazığ Çay Evi işletmecisi Kemalettin Ayaroğlu otantik bir mekân olduğu için tercih edildiklerini belirterek birçok işletmede meşrubat fiyatlarının absürt seviyelerde olduğunu vatandaşların ise bu fiyatlardan şikâyetçi oldukları için kendilerini tercih ettiklerini belirtti.

Elazığ kültürünü yansıtıyor

Birçok işletmede meşrubat fiyatlarının yüksek seviyelerde tutulduğu için vatandaşın bu konuda şikâyetleri olduğunu belirten Ayaroğlu, kendilerinin makul fiyatlarda müşterilerine çay, kahve gibi sıcak ve soğuk içecekler sunduklarını bu yüzden tercih edildiklerini belirtti. İşletmenin otantik olmasının ve gelen müşterilerinin kendilerini evlerinde hissettiklerini söylediklerini belirten Ayaroğlu, işletmenin çay kültüründen mekânın tasarımına kadar Elazığ kültürünü yansıttığını bunun da işletme için bir artı olduğunu ifade etti.

Müşterilerimiz kendi evlerinde gibi hissediyorlar

fc9e9f7c-497f-48f6-9d8c-92ec6c5c0162.jpg

Büyük firmaların küçük ölçekli firmaları zora soktuğunu belirten Ayaroğlu kendilerinin ise piyasadaki birçok büyük işletmeye rağmen ayakta durabildiklerini ve her geçen gün müşteri sayısında artış yaşadıklarını belirterek bunun nedenini ise şu şekilde açıkladı, “Biz burada müşterilerimize ev ortamı sunuyoruz. En büyük kazancımız da bu oluyor. Gelen müşterilerimiz işletmede istediği gibi hareket edebiliyorlar. Sıcak ve samimi bir ortam sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çedene kahvesi meşhur

837ee9a8-921b-4ac6-8409-5d333cf6af86.jpg

Elazığ’ının meşhur Çedene Kahvesi işletmenin vazgeçilmezlerinden biri olduğunu söyleyen Ayaroğlu, gelen müşterilerin en çok talep ettiği içeceğin Çedene kahvesi ile Elazığ’a özgü olan Elazığ çayı olduğunu belirtti. Ankara’da ki Elazığlıların ilk duraklarından birisinin Elâzığ Çay Evi olduğunu söyleyen Ayaroğlu, bunların yanında diğer Ankaralıların da kendilerini tercih ettiğini belirterek, “Gelen müşterilerimiz çayımızı çok beğeniyorlar. İlk defa gelen bir müşteri muhakkak ikinci kez de geliyor. İşletmemiz cadde üzerinde olmamasına rağmen çok kalabalık oluyor. Bu hem kalitemizi yansıtıyor hem de bizim müşterilerimize olan samimiyetimizin göstergesi oluyor.” diye konuştu.

Şehir dışından da müşteriler geliyor

Yaklaşık 6 yıldır hizmet veren Elazığ Çay Evi diğer işletmelerden en büyük farkının sıcak ve samimi ortam olduğunu belirtiyor. İşletme sahipleri vatandaşların lüks mekânlarda fiyatların pahalılığından dolayı bu tarz mekânları tercih ettiklerini belirterek, şehir dışından dahi müşterileri olduklarını belirterek, “Ankara’ya işleri dolayısı ile günü birlik gelen Elazığlılar olsun diğer vatandaşlarımız olsun burayı biliyorlar ve uğramadan gitmiyorlar. Bunun sebebini ise verdiğimiz kaliteli hizmete bağlıyoruz. Kalabalık ve gürültülü mekânlardan uzaklaşmak isteyen vatandaşlar bizi tercih ediyor.” ifadelerini kullandılar.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.