Oto yıkamacılarda bayram mesaisi 

Oto yıkamacılarda bayram mesaisi 

Vatandaşlardan gelen yoğun talepleri karşılamaya çalışan oto yıkamacıları Ramazan Bayramı nedeniyle ek mesai yapıyor.

Ramazan Bayramı hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar tatlı bir telaş içerisinde. Çarşı ve pazarda bayram alışverişi yoğunluğu yaşanırken berberler, tatlıcılar ile birlikte oto yıkamacılarda gelen talepleri karşılamak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, otomobillerini temizletmek için oto yıkamacılara akın etti. Yaşanan yoğunluk nedeniyle oto yıkamacılar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar ek mesai yapıyorlar.

GECE 1'E KADAR ÇALIŞIYORUZ

Pursaklar’da hizmet veren Tebessüm Oto Yıkama ‘da çalışan 24 yaşındaki Osman Çelik, yaşanan bayram yoğunluğuna ve oto yıkama sektörüne ilişkin Habervaktim'e açıklamalarda bulundu.
Ramazan Bayramı nedeniyle yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Osman Çelik," Ramazan ayında sizlerin de bildiği gibi yağışlar oldu. Ramazan'da işlerimizde biraz düşüş oldu. Ancak özellikle Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala işlerimiz yoğunlaştı. Bayramda vatandaşlarımız evlerine nasıl bayram temizliği yapıyorsa araçlarına da bayram temizliği yaptırıyorlar. Özellikle uzun yola çıkacak olan vatandaşlarımız araçlarını temizlettiriyorlar. Arefe günü âdete bayram mesaisi yapıyoruz. Sabah 7'den gece 1'e kadar çalışıyoruz. 100 -150 araç yıkıyoruz." dedi.

İŞLERİMİZ OLDUKÇA İYİ 

Oto yıkama sektöründe müşterilerin geri dönüşlerinin önemli olduğunu kaydeden Çelik," Müşteri aracının yıkamasından memnun oluyorsa tekrar geri getiyor. Yoksa birçok noktada farklı oto yıkamacılar mevcut. Bu yüzden kalitenizden ödün vermemeniz gerekir. Şükürler olsun müşterilerimizden olumlu tepkiler alıyoruz. İşlerimiz yaz aylarında daha çok oluyor. Kışın ise biraz durgunluk oluyor.Bu da normal. Ancak bizim kış ayları içinde bir avantajımız var. Dükkânımızın kapalı alanda olasından dolayı araçları kışın da müşterilerimiz gönül rahatlığı ile yıkattırıyor. Donma ya da farklı sıkıntılar yaşamıyorlar. Bundan dolayı işlerimiz oldukça iyi durumda." ifadelerini kullandı.

ARACINIZI UZMAN KİŞİLERE YIKATIN

Vatandaşların araçlarını kendileri temizlerken yanlış uygulamalar nedeniyle araçlarında kalıcı hasar oluşturabileceklerini belirten Çelik, şunları söyledi:
"Vatandaşlarımız kendileri de araçlarını yıkıyorlar. Daha sonra bizler geliyorlar işte yıkama yapmıştım aracıma lekeler oluştu diyorlar. Kullanılan sudan ve malzemeden dolayı bu tür olumsuzluklar yaşanabiliyor. Oto yıkamacılığı ülkemizde artık profesyonel bir sektör haline geldi. Vatandaşlar aracımı temizliğim derken araçlarında kalıcı hasarlar oluşturabilirler. Uzman kişiler tarafından periyodik olarak yapılan temizlik aracınız için en iyi olanı. 7 yıldır oto yıkamacılığı yapıyorum. Ülkemizde genel anlamda her sektörde eleman sıkıntısı yaşanıyor. Anlamıyoruz insanlar iş beğenmiyor. Şartlarımız iyi olmasına rağmen çalışacak eleman bulamıyoruz."  

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.