Otobüs hattı da tatile girdi 355 ve 374 nolu otobüsler hizmet vermiyor

Otobüs hattı da tatile girdi 355 ve 374 nolu otobüsler hizmet vermiyor

EGO’nun Mamak Zerdalitepe ve Dikimevi arasında hizmet veren 374 numaraları hattı, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle kaldırıldı.

Öğrencilerin yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte toplu taşıma araçlarında yolcu yükünün azalacağını düşünen EGO yetkilileri tatil boyunca otobüs hattını iptal etti. Zerdalitepe ve Dikimevi arasında hizmet veren 374 numaraları hattı öğrencilerin yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte kaldırıldı. Hattın kaldırılmasıyla birlikte EGO’nun 355 numaralı Zerdalitepe-Kızılay arasında sefer yapan hattında ise aşırı bir yoğunluk yaşanıyor.

BİNENLER KENDİLERİNİ ŞANSLI SAYIYOR
Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte trafik yükünün ve otobüslerde yolcu yükü azalması bekleniyordu. Belki trafik yoğunluğunda bir azalma oldu ama Zerdalitepe bölgesine hizmet veren otobüslerin yolcu yükü hiç olmadığı kadar arttı. Özellikle mesai giriş ve çıkış saatlerinde büyük yoğunluğun bulunduğu otobüse binmek vatandaşlar için güçleşti. Balık istifi yolculuk yapmak zorunda kalan vatandaşlar otobüse bindikleri için kendilerini şanslı sayıyor çünkü birçok durakta durmayan otobüse yoğunluk nedeniyle birçok yolcu binemiyor. 

374 YOLCU YÜKÜNÜ HAFİFLETİYORDU
Bölgede zaten bir yoğunluk olduğunu belirten vatandaşlar 355 numaralı EGO hattının yoğunluğu kaldıramadığını yetkililerin 374 numaralı hattı tekrar hizmete sokması gerektiğini söylüyor. Kıbrıs Mahallesinden kalkarak 42 km’lik bir güzergahı olan 355 numaralı hat ise aşırı yolcu yükünü mesai giriş ve çıkış saatlerinde kaldırmıyor. Mesai giriş ve çıkış saatlerine göre hizmet veren 374 hatlı otobüs bölgenin yolcu yükünü hafifletiyordu. Yarıyıl tatili boyunca her gün aynı eziyeti çekmek istemeyen bölge sakinleri yetkililerin gerekli önlemleri almasını talep ediyor. 

OKULLAR TATİLE GİRDİ SIKINTI BAŞLADI   
Sabah işe akşamda eve gitmenin kendileri için eziyet olduğunu söyleyen vatandaşlar, otobüse binebilmek için büyük mücadele veriyor. Otobüse binemeyen yolcular diğer otobüsü yarım saatten fazla beklemek zorunda kalıyor. Okullar tatile girdiğinden beri aynı sıkıntıyı çeken yolcular sabah erken kalkıp işe gitmeye çalışıyor. 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM    


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum