Otobüsler, Kamyonlar Bu Geçitte Sıkışıyor

Otobüsler, Kamyonlar Bu Geçitte Sıkışıyor

Mamak Caddesi üzerinde bulunan yüksekliği 3 metre olan tren yolu alt geçidinin yapılan yol çalışması sonrası yüksekliğin azaldığı iddia edildi. Vatandaşlar, alt geçitten geçen yüksek araçların sınırda geçtiğini öne sürerek köprünün tehlikeli olduğunu beli

 

 UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Mamak’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol çalışması trafik çilesine dönmüştü. Şimdide vatandaşlar Mamak Caddesi üzerinde bulunan yüksekliği 3 metre olan tren yolu alt geçidinin yapılan yol çalışması sonrası yüksekliğin azaldığını iddia etti. Daha önce defalarca otobüslerin, kamyonların sıkıştığı tren yolu alt geçidinde yapılan son çalışmalarla birlikte tehlikenin arttığı öne sürüldü.

BÖLGE SAKİNLERİ ENDİŞELİ

Mamak Caddesi üzerindeki yüksekliği 3 metre olan tren yolu alt geçidi vatandaşı tedirgin ediyor. Daha önce defalarca yüksekliği 3 metrenin üzerinde bulunan kamyon ve otobüslerin sıkıştığı tren yolu alt geçidi bölge sakinlerini endişelendiriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Mamak Caddesi üzerinde yaptığı yol çalışması sonrası tren yolu alt geçidinin yüksekliğinin azaldığı ve bölgede büyük tehlikeye neden olabileceği iddia edildi.

KÖPRÜNÜN YERDEN YÜKSEKLİĞİ AZALDI

Özellikle şehirlerarası sefer düzenleyen otobüslerin şoförlerinin köprünün yüksekliğini fark edemediği ve otobüslerin sıkıştığı ifade edildi. Köprünün üstünde asılan yükseklikte 3 metre olduğu bilgisi veriliyor. Şehirlerarası sefer yapan otobüslerin ortalama yüksekliği ise 3 metre 30 santimetre olduğu ve kazaların genelde bu nedenden yaşandığı belirtiliyor. Yeni atılan asfalt sonrası köprünün yerden yüksekliğinin azaldığı ve tehlikenin daha çok arttığı öne sürüldü.

VATANDAŞ YENİLENMESİNİ TALEP EDİYOR

Kayaş-Sincan arasında sefer yapan banliyö tren hattının geçtiği güzergâh üzerinde bulunan tren yolu alt geçidinden EGO otobüsleri de geçiyor. Daha önce EGO otobüslerinin rahat bir şekilde geçitten geçtiğini iddia eden vatandaşlar yol çalışmasının ardından otobüslerin sınırda geçtiğini ifade etti. 11 Temmuz’dan sonra yenilenmesi yapılacak olan ve yaklaşık olarak bir buçuk yıl çalışmayacak tren yolunun vatandaşlar yenilenmesini talep ediyor. Bölgede tren yolu nedeniyle araçlar diğer caddeye geçmekte zorluk çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.