Otonom sürüş teknolojisi Türkiye’ye geliyor

Otonom sürüş teknolojisi Türkiye’ye geliyor

Tesla, Avrupa ve Türkiye'ye otonom sürüş teknolojisini getiriyor. Elon Musk'ın öncülük ettiği şirket FSD ile Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Tamamen otomatik sürüş teknolojisi 2024 yılında Avrupa’ya gelecek.

Tesla otomotiv sektöründe devrim yapmaya hazırlanıyor. Şirket tam otonom sürüş yeteneğine sahip olan "Full Self-Driving" (FSD) Beta yazılımını, geçtiğimiz günlerde internet sitesinde yayımlanan kullanım kılavuzunda duyurdu.

Bugüne kadar 800 milyon kilometrelik bir test sürecinden geçirilen yenilikçi teknoloji, Avrupa ve muhtemelen Türkiye'deki Tesla kullanıcılarıyla buluşacak.

4-001.png

TANITIM YAZISI KALDIRILDI

Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk'ın liderliğindeki ekip, araç üzerindeki kameralardan alınan görüntüleri işleyerek tam otonom sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor.

Şirket FSD modu ile sürücülere konfor ve güvenlik vadediyor. Geçtiğimiz günlerde kullanım kılavuzuna eklenen FSD Mode detayları kısa bir süre sonra internet sitesinden kaldırdı. Otomotiv gazetecileri kılavuzun planlanandan erken bir tarihte yayınlandığını iddia etti.

3-001.png

DENEMELER BAŞLAYACAK

Tesla Çin ve Avrupa'da otonom sürüş regülasyonlarına uyum sağlamak adına titizlikle çalıştı. Şirketin 2024 başında, FSD kullanıcılarının Tesla araçlarıyla yeni teknolojiyi test etmeye başlaması bekleniyor.

Ancak bu denemelerin kademeli bir şekilde yapılacağı ve kullanıcıların sürecin tamamında kontrolü elinde bulunduracakları belirtiliyor.

5.png

DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Otomobil endüstrisinin geleceğini şekillendiren bu gelişmelerle birlikte Tesla'nın Avrupa ve Türkiye pazarındaki etkisi daha da artacak gibi görünüyor.

FSD’nin kullanıma sunulmasıyla birlikte, sürücülerin daha güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimine kavuşması beklenirken, otomobil teknolojilerindeki bu ileri adım, sektörde bir dönüm noktası olarak nitelendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.