Öz Taşıma İş 5 Yaşında

Öz Taşıma İş 5 Yaşında

Öz Taşıma İş Sendikası düzenlediği etkinlik ile 5. Yılını kutladı.

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Ak Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, TBMM İdari Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin ile birlikte birçok kişi katıldı.

Zorlu mücadelelerden geçtik

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay sendikalarının bugüne kadar verdikleri sendikal mücadeleden bahsederek, Gezi olayları sırasında rakipleriyle yaşadıkları zorlu süreçlere değindi. Bugünlere gelebilmek için inanç ve azimle çalışmaları gerektiğine inandıklarını aktaran Toruntay, “Çok zorlu mücadelelerden geçtik. O zorlu mücadelelerden bugünlere gelebilmek için azim ile inançla çalışmamız gerekiyordu. Bu sektörde 5 sendika var ve biz aralarında birinci ve en büyüğü olduk. Bu mücadelede bize destek olan Hak İş Konfederasyonu’na, üyelerimize ve yanımızda olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Sosyal sendikacılık alanında lideriz

Kurulduğu günden bugüne kadar geçen kısa bir zaman diliminde yaklaşık 23 bin üyeye ulaştıklarını belirten Toruntay, “Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Birinci olduk diye yatıp uyuyacak halimiz de yok, bize daha büyük birincilikler yakışır. Sendikamızı, konfederasyonumuzu büyütmek yakışır.” dedi. Sosyal sendikacılık alanında da lider olduklarını belirten Toruntay, “Geçen sene 900 öğrenciye eğitim yardımı yapmıştık, bu sene de bin 480 öğrencimize eğitim yardımı yapacağız. Bunun dışında her üyemizin çocuğunun sünnetinde gram altın gönderiyoruz. Üyelerimizin evlenen çocuklarına da düğünlerinde çeyrek altın takıyoruz. Biz üyelerimize yakın olursak, dertlerine ortak olursak daha çok büyürüz.” diye konuştu.

Her iş kolunda bir sendika

Programda konuşan Ak Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı ise 40 yılı aşkın bir süredir biz ile aynı pencereden bakan ve mücadelesini sürdüren Hak İş’e ve 5 yıldır kendi alanında hizmet veren Öz Taşıma İş Sendikası’na bu kadar kısa sürede alanında lider olup hizmet verdiği için şükranlarını sundu. Diğer bir konuşmacı olan Hak İş Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan ise yapılan yasal değişiklikler ile her iş kolunda bir sendikayı hedeflediklerini ve Öz Taşıma İş Sendikası’nın kısa bir sürede bu kadar büyüceğini daha önceden görmüş olanların engellemeye çalıştıklarını ve zor mücadelelerden geçtiklerini ifade etti.
Uluslararası rakiplerinin rüyalarına giren bir sendika
Almanya hükümetinin de ortaklığının bulunduğu dünyanın en büyük lojistik firmalarından biri olan bir şirket ile yaşadıkları krizi aktaran Arslan, “Bünyesinde yaklaşık 50 bine yakın işçi çalıştıran bu firmanın Türkiye kolunda çalışanlar sendikasızdı. Biz sendikalarımızı harekete geçirerek bu firmada çalışanları Öz Taşıma İş’e üye yapmaya başladık. Toplu sözleşmeler hazırladık fakat Almanya’dan yapılan müdahale ile sonucunda ertelemek zorunda kaldık. Biz gayret ettik çabaladık konu Brüksel’de gündeme geldi. Bizi istemiyorlardı, bizim çekilmemizi istiyorlardı. Bize operasyon çekmeye kalkıştılar. Daha sonra konu Almanya Başbakanı’nın önüne gidiyor ve onların talimatı ile toplu sözleşmemizi geçersiz duruma düşürecek bir tehlike ile karşı karşıya bırakıyor. Öz Taşıma İş Sendikası işte bu kadar güçlü bir sendika. Hem Alman hükümetinin hem uluslararasındaki rakiplerinin rüyalarına giren ve uykularını kaçıran bir sendikadır.” şeklinde konuştu.

Hak İş değerlerine sahip çıkmalıyız

Allah’ın yardımı ile bugünlere gelinebildiğini belirten Arslan, “Bir numara olmak güzel ama önemli olan bir numara olarak kalmaktır. Öz Taşıma İş Sendikası’nın Hava, Kara, Deniz ve Demiryolu taşımacılığının bütün alanlarında söz söyleyecek hakları var ve bütün alanlarda en iyisi olmak için çaba gösterecekler. Hak İş değerleri etrafında sendikalarımızı geleceğe taşımamız gerekiyor.” dedi. Gerçekleştirilen etkinliklere katılan kadın işçilerin hemen hemen hepsinin Hak İş’e bağlı olduğunu belirten Arslan, “Hak İş’i hep birlikte büyütmeliyiz ve Hak İş değerlerini geleceğe taşımalıyız. Her alanda kalıcı işler yapıp medeniyetimize katkı sağlamalıyız. ” İfadelerini kullandı.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye dimdik ayakta

Programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin ise uluslararası örgütlerin bile kendi tüzük ve yönetmeliklerine ters düşerek taraflı kararlar aldıklarını belirterek, “Bizlerde haklı olduğumuz konularda her zaman mücadelemizi ve ısrarımızı sürdürüyoruz. Az önce başkanımızın anlattığı gibi yaşadığımız zorluklarda haklı mücadelemizin peşini bırakmıyoruz.” dedi. 15 Temmuz darbe girişimine, darbe girişimi sonrası ve öncesinde güneydoğu ve doğuda yaşanan olumsuzluklara da değinen Yeğin, tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin dimdik ayakta durduğunu her koldan mücadelesini sürdürdüğünü sendikal faaliyetlere önem verdiğini belirtti. Ülkemizde barındırdığımız mülteciler ve birçok sorunları bahane edip devletimizin pes etmediğini, direnerek ideallerini hep birlikte savunduğumuzu ifade etti.

15 Temmuz sürecinde en dik duran konfederasyon Hak İş

TBMM İdari Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ise çok zor günlerden bugünlere gelindiğini belirterek, hizmet de bahane olmayacağını söyledi. Hak İş’i Hak İş yapan değerler olduğunu söyleyen Uslu, bu değerlere sahip çıkılıp korunduğu zaman önlerinde kimsenin duramayacağını belirtti. Uslu, “15 Temmuz sürecinde en dik duran konfederasyon Hak İş’tir. Hak İş kültüründe toplumda iyiliklerin artması için çabamız ve kötülükler ile mücadelemiz varlık sebebimizdir. Bizler çatışan olarak değil çözüm üreten olarak varız. Bu işe gönüllerini veren arkadaşlara sahibiz. Büyük çileler ile bugünlere gelindiğini hepimiz biliyoruz. Hak İş hiçbir zaman üyelerini mahcup etmez ve etmeyecektir.” İfadelerini kullandı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.