Ozan Arif Samsun'da mezarı başında anılacak

Ozan Arif Samsun'da mezarı başında anılacak

Ülkücü camianın önde gelen sanatçılarından Ozan Arif, vefatının 4. yıldönümünde Samsun’da anılacak. Ozan Arif Samsun Anma Programı’nın detayları ile Ozan Arif kimdir, ne zaman vefat etti, mezarı nerede sorularının cevapları haberimizde:

13 Şubat 2019 tarihinde vefat eden Ozan Arif için memleketi Samsun’da anma programları organize edildi. Ozan Arif Samsun Anma Programı’nın detayları ile Ozan Arif kimdir, ne zaman vefat etti, mezarı nerede sorularının cevapları haberimizde:

ozan-arif-samsun-anma-programi.jpg

Ozan Arif Ailesi’nin organize ettiği anma programlarının ilki 12 Şubat Pazar günü saat 14.00’te Samsun İlkadım Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. 13 Şubat Pazartesi günü saat 12.00’de de Samsun Kıranköy Mezarlığı’nda Ozan Arif için anma programı yapılacak.

OZAN ARİF KİMDİR?

Asıl adı Arif Şirin olan sanatçı, Ozan Arif olarak tanındı. 10 Haziran 1949 Samsun Terme’de dünyaya gelen Ozan Arif, 13 Şubat 2019’da hayata gözlerini yumdu. Ailesi, Giresun'un Alucra ilçesinin Yükselen köyündendir. Türk halk ozanı, edebiyat öğretmeni, besteci, şair, sunucu, bağlamacı olan Ozan Arif, Ülkücü ve Türk Milliyetçilisi kimliğiyle bilinir. Milliyetçi Hareket Partisi etkinliklerinde, Erciyes Zafer Kurultayında sahne almıştır. MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'e yakınlığıyla tanınırdı.

ozan-arif-turkes.jpg

ÇOCUKLUĞUNDA RENÇBERLİK YAPTI

İlk ve ortaokulu Samsun'da bitirdikten sonra, hayli kalabalık olan ailesine kısa zamanda maddi yardım yapabilmek düşüncesiyle öğretmen okuluna başladı. 1969-1970 döneminde Ordu’da; Perşembe Erkek Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu. Okul süresi boyunca kışları okuyup, yazları rençberlik yapan bir öğrenci oldu. İlk göreve başladığı okul, ailesinin bulunduğu Samsun'da Karaoyumca köyündeki ilkokuldur. Bir yıllık stajyerlik süresinden sonra, yine Samsun'da Devgeriş köyüne tayin oldu.

11 YIL KÖLN'DE YAŞADI

1972 yılında Süheyla Hanım'la evlendi. Ozan Arif ile Süheyla Hanım'ın tek çocuğu olan Mehmet Alp, 1973 yılında Samsun'da dünyaya geldi. Devgeriş köyünde beş yılı öğretmenlik, dört yılı ise okul müdürlüğü olmak üzere, toplam dokuz yıl Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak kamu hizmeti verdi. 24 Eylül 1980-5 Kasım 1991 tarihleri arasında Köln'de yaşadı.

Daha çocuk yaşlarda iken Kerem ile Aslı`yı, Leyla`ile Mecnun`u, Karacaoğlan`ı, Köroğlu`nu, Dadaloğlunu, Yunus`u ve daha nicelerini okuyarak aşk cönklerini ezberleyen Ozan Arif, Karadeniz`de, yaşadığı yörede hayli yaygın olan irticalen Türkü söyleme sanatı sayesinde çok meşhur oldu. Hatta eskiden destan satıcılarının Ozan Arif`e destanlar yazdırıp, daha sonra bunları bastırarak dağıtmaları sebebiyle, yörede ismi çok duyulan bir aşık olmuştur.

ozan-arif-mezari-basinda-aniliyor.jpg

HASTALIĞI NEYDİ, NE ZAMAN HAYATINI KAYBETTİ?

13 Şubat 2019'da gırtlak kanseri tedavisi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde saat 04.50'de 69 yaşında öldü. Cenazesi, Samsun'da Kıranköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazesine MHP Yönetimi'nden katılım olmaması dikkat çekti.


ozan-arif-devlet-bahceli-kuslerdi.jpg

BAHÇELİ İLE KÜSLERDİ

Alpaslan Türkeş’in “manevi oğlum” dediği Arif Şirin (Ozan Arif), vefatından önce MHP lideri Devlet Bahçeli ile arasındaki gerginlikten dolayı parti etkinliklerine davet edilmiyordu. Ozan Arif, 16 Nisan 2017'deki Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumunda ‘Hayır’ deme çağrısında bulundu. O süreçte yazdığı bir şiir de, isim vermemişti ama Devlet Bahçeli’ye hakaret ettiği yorumlarına neden olmuş ve hakkında tazminat davası açılmıştı. Sanatçı "Şerefsiz" şiiri nedeniyle 6 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.

DAVALIK OLMUŞLARDI

Ozan Arif ile Devlet Bahçeli arasındaki bir diğer anlaşmazlık ise, MHP'de yaşanan ihraçlar üzerine cereyan etmişti. MHP lideri Bahçeli'nin, ülkücü hareketin sembol gençlik önderlerinden biri olarak bilinen Ali Güngör'ü partiden ihraç ettirmesi, Ozan Arif'in tepkisini çekti. İhraç kararı sonrasında Ozan Arif, Bahçeli'yi eleştirdi. Tepkisini de yine sert bir şiirle gösterdi. Bu kez de MHP Genel Merkezi Ozan Arif'e yazdığı şiirden dolayı kamu davası açtı.

Ferit Atmaca / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.