Özlenen iklime kavuşacağız

Özlenen iklime kavuşacağız

Yeni anayasada milletvekili sayısının abartıldığını dile getiren Çaturoğlu Avrupa ortalamasıyla kıyaslanırsa 1500 sandalyenin gerektiğini belirtiyor.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile Habervaktim muhabirleri meclis çatısı altında görüştü. Referanduma yönelik çalışmalarını aktaran Çaturoğlu sandıktan ‘evet’ çıkacağına inancının tam olduğunu dile getirdi.  Son dönemde yaşanan olayları da değerlendiren Çaturoğlu, “Günümüzde Kızılderililer yok denecek kadar azaldı. Afrika üzerinde büyük bir sömürü gerçekleştiriyorlar ve oradaki insanları açlığa terk ediyorlar. İslam coğrafyasında yine aynı şekilde savaşlar çıkararak sömürmeye çalışıyorlar.

Böyle bir ortamda bütün hesapları bozacak olan ülke Türkiye’dir. Türkiye ayakta olursa, Cumhurbaşkanımız başta olursa ve artık bu ülkede vesayet mücadelesi biterse, parlamenter demokrasinin zayıf noktalarını da kapatabilirsek o zaman önümüzde duracak güç olması mümkün değil. Onun için dünya bu işe çok fazla ilgi gösteriyor. Ama biz şundan eminiz ki inşallah bu referandumu da en iyi şekilde atlatacağız. Türkiye özlemiş olduğumuz o iklime gerçekten kavuşacaktır” dedi.

Meclisin tatile girmesiyle kendi bölgesinde yoğun bir çalışma içerine gireceklerini aktaran Çaturoğlu, “Bu sadece bir seçim değil. Halkımızın, gönül coğrafyamızın, belki de insanlığın en önemli dönüm noktalarından bir tanesi. Bu haftadan itibaren inşallah bu çalışmalar daha da hızlanacak. Biz bölgelerimize dönüp, ilçe ilçe, mahalle mahalle elimizden ne geliyorsa yapacağız. Onun yanı sıra İstanbul, Bursa gibi büyük metropollerde çok sayıda Zonguldaklı hemşerimiz var. Onların yapmış olduğu etkinlikler var. Oralara da katılıyoruz ve referandumla ilgili görüşlerimizi bu etkinliklerde aktarıyoruz. Bizim inancımıza göre referandumdan yüksek bir ‘evet’ çıkacak. Ama bunu ne kadar yüksek çıkarabilirsek o bizim avantajımıza olacak” şeklinde konuştu.

SAYI ABARTILIYOR
Yeni anayasa ile milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasının gereksiz yere tartışıldığını söyleyen Çaturoğlu Avrupa ortalamasına bakılırsa milletvekili sayısının 1500’e çıkarılması gerektiğini söyledi. Milletvekili artışının abartılmaması gerektiğini belirten Çaturoğlu, “ Avrupa birliği ortalaması 53 bin kişiye 1 milletvekili düşecek şekildedir. Ben İngiltere’de kaldım orada 97 bin kişiye 1 milletvekili düşüyor. Bizim ülkemizde şuanda 150-160 bin kişiye 1 milletvekili düşüyor. Sayı 550’den 600’e çıksa bile 130 binin üzerinde 1 kişiye milletvekili düşecek. Yani Avrupa ortalamasının neredeyse üç katı oranında bir sayıya sahibiz. Avrupa ortalamasına bakarsak bizde 1500 milletvekili olması lazım. Bu durumda milletvekili sayısının 50 tane artması çok abartılacak bir şey değil. Onların üç aylık maaş CHP’li eski divan üyesi Elif Türkmen’in haberleşme gideri kadar bile değildir” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLİĞİ EMEKLİ ETMEZ
Milletvekilliği yaşının 18’e düşürülmesine yönelik yalan, yanlış bilgilerin dolaştığını dile getiren Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, “18 yaşındaki çocuktan milletvekili mi olur diyorlar. Seçme hakkı verdiğimiz 18 yaşındaki bir vatandaşa niye seçilme hakkı vermeyelim. Yani her yaştan seçmenin olduğu bir ülkede o seçmenlere hitap edecek seçilmenin de olması lazım. 18 yaşında birisi vekil olacak ondan sonra ömür boyu maaş alacak diyorlar. Bu tamamen yalan, yanlış.

Bu konu çarpıtılıyor. Hadise şudur, kişinin yaşı ne olursa olsun milletvekilliği yaptığında hemen emekli olması mümkün değil. Emekli olduğunda milletvekili maaşı almaya hak kazanır. Ama diğer şartarı da var. Birincisi emeklilik yaşını doldurması lazım, ikincisi de emeklilik primini doldurması lazım. Bunları yapmadığı takdirde sadece milletvekilliği yaparak emekli olması mümkün değildir. Dolayısıyla maaş da alamaz.” diyerek konuya açıklık getirdi.

İLERLEYİŞİMİZİ DURDURAMAYACAKLAR
Türkiye’nin ilerleyişini engellemek isteyen güçlerin hararetli bir çalışmaya giriştiğini fakat bunu başaramayacaklarına olan inancın yüksek olduğunu dile getiren Faruk Çaturoğlu, “Her zaman olduğu gibi bizim gönül coğrafyalarımızın, dünya mazlumlarının gözü yine Türkiye’deki bu referandumda. Sabırsızlıkla yüksek oranda bir evet çıkmasını bekliyorlar. Öbür taraftan da Türkiye’nin ayağa kalkmasını istemeyen, 16 büyük imparatorluğun varisi olduğu inancıyla ayağa kalkmaya çalışan ve bunun gereklerini yerine getirecek bir ülke istemeyen çevreler, hararetle ve şiddetle hayır çıkması için mücadele ediyorlar.  Ama tabi ne yaparlarsa yapsınlar ilerleyişimizi durduramayacaklar” dedi.

MEHMET AKİF SÖYLEMİŞTİ
Referandum sürecinde Avrupa’nın tutumunu değerlendiren Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, engellemelerin vatandaşları ‘evet’ tercihi etrafında kenetlendirdiğini söyledi. Batı medeniyetinin çöküşe geçtiğini belirten Çaturoğlu, “ Bize yüzyıllardır insan hakları, demokrasi, özgürlük ve kadın hakları gibi konularda ders vermeye çalışanların aslında ne kadar aşağıda olduklarını da görmüş olduk. Dışişleri bakanımızın uçağının inişine izin vermediler.

Bir kadın olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın Türk toprağı sayılan konsolosluğa girmesine izin vermediler. Onu destekleyen vatandaşlarımızın üzerine atlarla, itlerle saldırdılar. Kendi karakterlerini de bu şekilde ortaya koymuş oldular. Zaten Mehmet Akif söylemişti, “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar” diye.  Bugün görüyoruz ki o diş de kalmamış. Aslında batı medeniyeti diye bir şey yok. Batı uygarlığı diye de bir şey yok. Batının sahip olduğu tek şey zenginliktir. Bunu kazanmak için yaptıkları da sömürüden başka bir şey değildir. Kan akıtarak mazlumları sömürüyorlar” şeklinde ifade etti.


HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.