Paralel Mağdurları Dernek Kurdu

Paralel Mağdurları Dernek Kurdu

Paralel yapı mağdurları bir dernek çatısı altında bir araya geldi. Paralel yapıyla mücadele ve mağdurlara destek için Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY- DER) kuruldu. Dernek aracılığı ile mağdurlara ücretsiz hukuki destek verilecek.

MAĞDURLARA MADDİ MANEVİ DESTEK
Habervaktim'e konuşan TAY-DER Başkanı Gömük, "Fetullahçı Terör Örgütü- birçok kişiyi hukuksuz delillerle cezaevlerine atarak mağdur etti. Biz de bu yapıdan mağdur olanlar olarak bir araya gelmek, mücadele vermek istedik" derken derneğin avukatı Tankut Taner ise “Mağdurlara maddi imkanı olup olmadığı gözetilmeksizin bu yapıyla her alanda mücadele için doğru bir hukuki desteği de bu dernek altında bulabilecekler" dedi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

FETÖ/PDY terör örgütü çete lideri suçlanmasıyla tutuklanan ve ardından beraat eden Muhammed Gömük’ün başlattığı girişimlerle paralel yapıyla mücadele ve mağdurlara destek için Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY- DER) kuruldu. Dernek yönetiminde paralel yapı mağduru olan üst düzey bürokratlar, yargı ve emniyet mensupları da yer alıyor. Derneğin genel merkezi İzmir'de bulunurken ilk şubesi ise Ankara yer alıyor.

PARALELE KARŞI ETKİN MÜCADELE

Habervaktim'e konuşan TAY-DER Başkanı Muhammed Gömük, "Fetullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) operasyonların birbiri ardına gerçekleştiği dönemde birçok kişiyi hukuksuz delillerle cezaevlerine atarak mağdur etti. Öyle kirli oyunları, iftiraları, komploları oldu ki ülkemize ve vatandaşlarımıza verdikleri zararın tarifi mümkün değil. Biz de bu yapıdan mağdur olanlar olarak bir araya gelmek, mücadele vermek istedik. Bu terör örgütünün mağduru olanlar bir arada toplanarak daha etkin mücadele için hem devletimize hem de bu terör örgütünün mağdurlarına hukuki destek vereceğiz. Bütün enerjimizi paralel yapıyla mücadele için vereceğiz" dedi

MAĞDURLARA TAM DESTEK
Derneğin avukatı Tankut Taner ise paralel yapıdan mağdur olan kişilere hukuki destek vereceklerini de ifade ederek şunları söyledi: “Mağdurlara maddi imkanı olup olmadığı gözetilmeksizin bu yapıyla her alanda mücadele için doğru bir hukuki desteği de bu dernek altında bulabilecekler. Aldığımız tepkiler de çok olumlu. Zaten derneğin yapılanmasında da üst düzey bürokratlar, yargı ve emniyet mensupları gerek maddi gerek manevi desteklerini sonuna kadar vermekteler. Biz de onlardan aldığımız güç ve destekle çıktığımız yolda, derneğin güzel faaliyetlere imza atacağını ve terör örgütü FETÖ/PYD ile mücadelede devletin yanında kararlılıkla duracağını düşünüyoruz."

 


 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.