Alevi Dedesi: Peygamberimiz Hz. Muhammed'dir

Alevi Dedesi: Peygamberimiz Hz. Muhammed'dir

Dedeler Birliği Başkanı Hıdır Bulut’tan, Aleviliği “dinsizlik” gibi sunan çevrelere tokat gibi cevap geldi: "Hz. Ali bizim için peygamber değil velidir. Alevilerin peygamberi Hz. Muhammed, kitabı ise Kur'an'dır."

Kendisi de bir Alevi Dedesi olan Dedeler Birliği Başkanı Hıdır Bulut’tan, Aleviliği “dinsizlik” gibi sunan çevrelere tokat gibi cevap geldi: "Hz. Ali bizim için peygamber değil velidir. Alevilerin peygamberi Hz. Muhammed, kitabı ise Kur'an'dır."

Anadolu İnanç Önderleri Derneği ve Dedeler Birliği Başkanı Hıdır Bulut, Diyanet-Sen Genel Merkezi'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Genel Başkan Mehmet Bayraktutar ile önceki gün görüşen Alevi Dedesi Bulut, "Diyanet-Sen'e gelmemdeki esas mesele gençliğimizi hakiki değerleriyle buluşturmak adına neler yapabiliriz istişaresini gerçekleştirmek. Görevini hatasız yerine getirdiklerine inandığım için Diyanet-Sen gençliğini, din görevlilerini, Genç Memur-Sen'i 'artık içimizde görmek istiyoruz' demeye geldik. Biz yıllarca içimize sokulan misyonerler yüzünden dinimizi yaşayamadık. İftira dolu söylemlerle Alevileri ötekileştirdiler" dedi. Bayraktutar ise Alevi Dedesi Hıdır Bulut ile görüşmelerin çok olumlu geçtiğini söyledi. 

aaa.jpg

BİZE DİNİMİZ İSLAM'I YAŞATMADILAR

Anadolu İnanç Önderleri Derneği Genel Başkanı Hıdır Bulut, görüşmenin ardından gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Yıllarca Alevi'leri İslam'dan uzaklaştırmak için ajan ve provokatör aracılığıyla çalışıldığını açıklayan Alevi Dedesi Hıdır Bulut, "Biz yıllarca içimize sokulan ajan ve provokatörler yüzünden dinimiz İslam'ı yaşayamadık. İftira dolu söylemlerle Alevileri sürekli ötekileştirdiler.  İçimizdeki ajanlar Alevi toplumunun kendi kimliğine dönmesini istemiyor. Cemevlerine marjinal ideolojiler sokuyorlar " dedi. 

MEZHEP KAVGASI OLUŞTURMAYA ÇALIŞTILAR

Türkiye'de şuanda 21 milyondan fazla Alevi olduğunu belirten Hıdır Bulut, "Aleviliğin özü İslam'dır. Ama içimize giren ajanlar, Kur'an'ı bilmeyenler bize Kur'an'ı kötülemeye çalıştı. Alevi ve Sunni'yi bizi birbirimize düşman gibi göstermeye çalıştılar. Bazı Alevi kuruluşları Yahudi lobisinin elinde. Bunlar Türkiye'yi birbirine katmaya çalışıyorlar. Şunu herkes bilsin ki Aleviler Türkmen'dir, İslam'a inanır. Biz aslımızı inkar etmeyiz" diye konuştu. 

HZ. ALİ PEYGAMBER DEĞİLDİR VELİDİR 

Hz. Ali'nin Aleviler içinde saygın bir konumda olduğunu; ancak peygamber olmadığını belirten Alevi Dedesi Hıdır Bulut, "Hz. Ali'nin Aleviler içinde peygamber gibi gösterilmesi için Avrupa'da bir çalışma yapıldı. Hz. Ali tabi ki bizim için çok önemlidir. Hz. Ali, 7 yaşından beri peygamberimizin terbiyesiyle yetişmiş bir adamdır, Hz. Peygamberin halifesidir. Bunu herkes kabul ediyor; ancak Hz. Ali peygamber değil velidir, velilullahtır" ifadelerini kullandı.   

ALEVİLER ORUÇ TUTAR, NAMAZ KILAR

Alevilere karşı toplumdaki yanlış algıyla ilgili de açıklama yapan Alevi Dedesi Hıdır Bulut, " Aleviler oruç da tutuyor namaz da kılıyor. Toplumda Alevileri dinsiz gibi göstermeye çalışıyorlar. Biz Alevilerin peygamberi Hz. Muhammed, kitabı Kur'an'dır. Gerçek budur. İslamiyet budur.  Biz Allah'a ve Kur'an'a inanıyoruz" sözlerini aktardı. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.