PKK Üniversitelerden Militan Topluyor

PKK Üniversitelerden Militan Topluyor

Kızılay’da gerçekleştirilen hain saldırı sonrası saldırganlardan birinin üniversite öğrencisi olması üniversitelerdeki PKK yapılanmasını yeniden gündeme getirdi. Üniversitelerdeki terör yapılanmasıyla ilgili konuşan ÖGESAN Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, te

TERÖR ÜNİVERSİTELERİMİZDE

Teröristlerin üniversiteleri mesken tuttuğunu belirten Vahdet Özkoçak, “13 Mart 2016 Pazar günü Ankara'da patlayan bomba ile yüreğimiz bir kez daha yanmış, hain teröristlere öfkemiz bir kat daha artmıştır. Bu saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristten bir tanesinin üniversite öğrencisi ve yargılanmakta olan bir kadın olduğu haberleri basın ve yayın organlarında yer almaktadır. Ne yazık ki geçmişte olduğu gibi günümüzde de terör üniversitelerimizi mesken tutmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu.

TERÖRİST AFFEDİLMEMELİ

Terör örgütü destekçilerinin daha sıkı takip edilmesini gerektiğini savunan Vahdet Özkoçak sözlerine şöyle devam etti: Terör olaylarına karışmış herkes af kanunları dışında tutulmalı ve gençlerimizi zehirlemelerinin önüne geçilmelidir. Geçmişten bu yana her türlü örgüt ve ideolojinin ilk hedefi üniversiteler olmuştur. Artık tüm ülke genelinde hangi kademede olursa olsun terör destekçileri daha sıkı takip edilmeli ve yasal faaliyetlerin altına saklanarak terörist faaliyetlerde bulunmaları engellenmelidir.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Kızılay'da 37 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren ve PKK terör örgütü üyeliğinden yargılanan 24 yaşındaki Seher Çağla Demir’in üniversite öğrencisi olması kampüslerdeki terör yapılanmasını yeniden gündeme getirdi. Üniversitelerde devam eden terör yapılanması hakkında bilgi veren Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESAN) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, “Bu haysiyetsiz intihar bombacısı gibi birçok terörist üniversite öğrencisi kılığında terörist örgütlere militan kazandırmaya çalışmakta ve terör eylemlerine katılmaktadır” dedi. 

ÖĞRENCİ KILIĞINDA TERÖRİST

Teröristlerin üniversiteleri mesken tuttuğunu belirten Vahdet Özkoçak, “13 Mart 2016 Pazar günü Ankara'da patlayan bomba ile yüreğimiz bir kez daha yanmış, hain teröristlere öfkemiz bir kat daha artmıştır. Bu saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristten bir tanesinin üniversite öğrencisi ve yargılanmakta olan bir kadın olduğu haberleri basın ve yayın organlarında yer almaktadır. Ne yazık ki geçmişte olduğu gibi günümüzde de terör üniversitelerimizi mesken tutmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu. “Bu haysiyetsiz intihar bombacısı gibi birçok terörist üniversite öğrencisi kılığında terörist örgütlere militan kazandırmaya çalışmakta ve terör eylemlerine katılmaktadır” diyen Özkoçak, “Bilim ve eğitim yuvası olması gereken üniversitelerimizin artık teröristlerden tamamen temizlenmesini ve bu üniversiteler ile ilişiklerinin kalıcı olarak kesilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

AF KANUNLARI DIŞINDA TUTULMALILAR

Terör örgütü destekçilerinin daha sıkı takip edilmesini gerektiğini savunan Vahdet Özkoçak sözlerine şöyle devam etti: “Canlı yayınlarda, röportajlarda ve görüşmelerde sürekli dile getirdiğimiz üzere terör olaylarına karışmış herkes af kanunları dışında tutulmalı ve gençlerimizi zehirlemelerinin önüne geçilmelidir. Geçmişten bu yana her türlü örgüt ve ideolojinin ilk hedefi üniversiteler olmuştur. Artık tüm ülke genelinde hangi kademede olursa olsun terör destekçileri daha sıkı takip edilmeli ve yasal faaliyetlerin altına saklanarak terörist faaliyetlerde bulunmaları engellenmelidir. Geleceğimizin teminatı genç fidanlarımız, soysuz terör örgütlerinin propagandasından ve aldatmacalarından uzaklaştırılmalıdır. Hükümete, muhalefete ve YÖK'e bu konuda çağrıda bulunuyor, yaklaşık 2 senedir yapmış olduğumuz uyarıları dikkate almalarını talep ediyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.